Vosganian: Pragul de detinere la SIF-uri ar trebui eliminat

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 12:12
1431 citiri
Vosganian: Pragul de detinere la SIF-uri ar trebui eliminat

Fostul ministru liberal al Finantelor Varujan Vosganian considera ca pragul maxim de detinere la societatile de investitii financiare, de 1% din capital, ar trebui eliminat pentru ca aceste societati sunt mature acum si nu mai este necesara protectia actionarilor minoritari. 

"Daca ar fi dupa mine, pragul la SIF-uri ar trebui eliminat, nu ridicat la 5%.

A trecut destul timp de la crearea SIF-urilor, iar acestea ar trebui sa fie societati private, pentru ca acesta este scopul pentru care au fost infiintate.

Cand s-a majorat pragul de la 0,1% la 1%, SIF-urile erau inca la inceput, insa trebuia sa se faca acest lucru pentru a da posibilitatea investitorilor sa detina mai mult, dar sa fie aparate si interesele actionarilor mici.

Acum cred ca au devenit destul de mature si ar trebui eliminat pragul, fara sa mai apara discutii pentru protejarea micilor actionari", a afirmat Vosganian, citat de Mediafax, prezent la deschiderea sedintei bursiere de joi.

El a mentionat ca aceasta este punctul sau de vedere, nu al Partidului National Liberal.

Cu cateva minute inainte, presedintele PNL, Crin Antonescu, afirmase ca nu are dosarul problemelor legate de pragul la SIF-uri si ca nu poate da un raspuns exact, mentionand ca nu crede ca este problema sa sa stabileasca pragurile la SIF-uri, in calitate de candidat la presedintie.

"Nu am discutat aceste lucruri in partid in ultima vreme si, probabil, ca economistii nostri au pareri, intotdeauna diferite, pentru ca economistii sunt mai rai decat medicii, dupa cum bine stiti", a spus Antonescu.

Guvernul Boc a transmis un punct de vedere Parlamentului la jumatatea lunii septembrie in care arata ca nu sustine eliminarea pragului de detinere la SIF-uri, initiativa legislativa propusa de un grup de senatori si deputati din mai multe partide politice.

 

#financiare, #investitii, #prag, #sif, #vosganian , #stiri Crin Antonescu