IPJ Sibiu: Pana acum, nu a fost depusa nicio plangere sau sesizare referitoare la Cristian Sima

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 09:00
1464 citiri
IPJ Sibiu: Pana acum, nu a fost depusa nicio plangere sau sesizare referitoare la Cristian Sima

Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Sibiu precizeaza ca, pana in prezent, nu a fost depusa nicio plangere sau sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei, referitor la disparitie si nici din partea altor persoane sau institutii care ar fi fost prejudiciate de acesta.

IPJ Sibiu mai arata, intr-un comunicat remis vineri, ca a cerut Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa comunice daca, in urma controlului efectuat la Bursa din Sibiu, au fost constatate nereguli, daca Sima a folosit neautorizat bani apartinand investitorilor si daca exista prejudicii financiare.

"In vederea continuarii verificarilor pe care institutia noastra le-a demarat din oficiu, in baza informatiilor aparute in media, a fost adresata o solicitare oficiala Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare de a ne comunica daca, in urma controlului efectuat la bursa din Sibiu, au fost constatate nereguli. De asemenea, societatii comerciale i-am solicitat sa ne comunice daca domnul Cristian S. a folosit in mod neautorizat sume de bani apartinand investitorilor sau daca exista prejudicii financiare", se mentioneaza in comunicat.

IPJ Sibiu mai precizeaza ca, pana in acest moment, nu a primit vreun raspuns la aceste solicitari, pentru a putea demara cercetari.

Referitor la presupusa disparitie a lui Sima, reprezentantii IPJ Sibiu precizeaza ca, in lipsa unei reclamatii, nu exista temei legal pentru urmarirea nationala sau internationala a acestuia.

Cristian Sima, revocat miercuri din functiile de presedinte CA si director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat din 1 octombrie si, potrivit unor zvonuri din piata de capital, ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el.

Potrivit unor surse din piata de capital, tranzactiile pe pietele externe au fost operate prin WBS Holding, firma detinuta de Sima si inregistrata in Insulele Virgine Britanice. O alta ipoteza vehiculata este ca Sima ar fi pierdut banii mai multor clienti in urma acestor tranzactii, cu grad ridicat de risc.

Cristian Sima, a treia scrisoare: Nu exista zeci de milioane de euro, clientii isi pot recupera banii

Surse din piata de capital au declarat miercuri ca Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu in care scria ca i-au fost furate laptopul, telefonul, actele si cardul bancar si cerea blocarea acestora.

Angajatii Sibex au incercat de mai multe ori, fara succes, sa il contacteze pe Sima. La casa pe care Sima o are in Elvetia, postul telefonic este suspendat, au mentionat sursele.

Cristian Sima, un alt caz controversat. Vezi si alte exemple

Cristian Sima a fost demis miercuri de la conducerea Sibex, astfel ca functia de presedinte CA a fost preluata de Paul Gabriel Miclaus, iar pozitia de director general a fost preluata de drept de Ovidiu Petru, director adjunct.

#Sima disparitie, #Sima plangere politie, #Sima sesizare Politie , #Disparitie Cristian Sima