Cristian Sima tranzactiona banii clientilor si in nume personal - surse

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 17:59
1944 citiri
Cristian Sima tranzactiona banii clientilor si in nume personal - surse

Cristian Sima, fostul sef al Sibex, obisnuia sa tranzactioneze banii investitorilor si in nume personal, fara acte, au declarat pentru Business24.ro surse din piata.

"Cristian Sima obisnuia sa ia banii clientilor in nume propriu. Atunci avem de-a face si cu naivitatea investitorilor, care au dat bani fara niciun act", a spus sursa citata.

Potrivit informatiilor din piata, printre clientii brokerului Cristian Sima se numara:

- avocatul Catalin Predoiu, fost ministru al justitiei

- economistul Daniel Daianu, fost ministrul al finantelor

- Radu Dimofte si Gabriel Popoviciu, oameni de afaceri multimilionari, care ontroleaza grupul de firme Alltrom, operatorul francizelor IKEA, KFC, Pizza Hut, Howard Johnson;

- vedeta TV Andreea Raicu;

- femeia de afaceri si creatoarea de moda Irina Schrotter

- creatoarea de moda Flora Nastase

- proprietarul ziarului Bursa, Florian Goldstein.

"Ramane de vazut ce acte au semnat clientii respectivi si daca au fost informati despre cum se va desfasura tranzactionarea", a mai spus sursa citata.

Cristian Sima, revocat miercuri din functiile de presedinte CA si director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de lunea trecuta si, potrivit unor zvonuri din piata de capital, ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el.

Firma WBS Holding inregistrata in Insulele Virgine Britanice, prin care clientii lui Sima ar fi tranzactionat pe pietele externe, nu este inregistrata la CNVM, astfel ca activitatea acesteia nu este supravegheata de Comisie. Sima a fost actionar la WBS Romania pana anul trecut, cand a vandut actiunile pentru a evita o incompatibilitate cu functiile de presedinte CA si director general al Sibex.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian Sima bani investitori, #Cristian Sima fostul sef Sibex, #Cristian Sima tranzactii , #stiri Cristian Sima