Orasele cu cea mai buna mancare comercializata pe strada

Marti, 15 Mai 2012, ora 08:31
6925 citiri
Orasele cu cea mai buna mancare comercializata pe strada

Turistii care viziteaza marile orase ale lumii au mai multe alternative pentru a servi masa: in afara de restaurante, acestia pot sa consuma mancare comercializata pe strada, in cele mai bune conditii.

Acest tip de mancare are avantajul ca ii ofera turistului un contact direct cu regiunea pe care o viziteaza, permitandu-i sa aleaga mancare proaspata direct in fata sa.

Exista anumite orase care sunt celebre pentru mancarea comercializata pe strada. Ghidul Lesley Tellez din Mexico City ofera cateva sfaturi pentru alegerea locurilor cele mai bune in acest sens, scrie Business Insider.

Ghidul ii avertizeaza pe clienti sa fie atenti la procesul de gatire, daca este posibil acest lucru. Travel + Leisure atrage atentia asupra faptului ca restaurantele de pe strada trebuie sa aiba locuri separate pentru gatit si alimente crude, astfel incat sa se evite contaminarea mancarii. Ingredientele trebuie pastrade in recipiente inchise, vanzatorii trebuie sa fie imbracati ingrijit si sa nu lucreze in acelasi timp cu bani si mancare.

Orasele cu cea mai buna mancare comercializata pe strada sunt:

Singapore

Factorul de imbolnavire in cazul consumului acestui tip de mancare este foarte scazut, pe fondul reglementarilor stricte inpuse de autoritatile centrale. Curatenia si igiena se regasesc la fiecare stand cu mancare.

Chinatown are cele mai bune centre cu negustori de mancare, incluzand si Maxwell Market. Si Old Airport Road, in suburbia Geylang, are multe standuri populare.

Vizitatorii pot comanda pui cu orez, prajitura cu ridichi, specialitati de taitei, paine cu sos curry sau prajitura cu arahide.

Penang

Aceasta insula din Malaezia este un paradis al mancarii comercializate pe strada. Autoritatile cer celor 7.000 de negustori ambulanti sa urmeze un curs de siguranta alimentara, iar inspectorii efectueaza zilnic controale in zona.

Locurile indicate turistilor sunt strazile Little India, Chulia si Kimberly, in Chinatown, iar felurile de mancare recomandate includ peste cu curry, prajituri de orez cu arahide, orez cu taitei in lapte de nuca de cocos, taitei cu ou sau cu orez.

Bangkok

Peste 12.000 de vanzatori ambulanti opereaza in capitala Thailandei, dintre care 8.400 au autorizatii sanitare, astfel ca riscul e imbolnavire al vizitatorilor este unul mediu.

Tuistii sunt sfatuiti sa aleaga salata de papaya verde cu pui, taitei cu ou si rata fripta, pui gatiti in maniera thailandeza sau prajiturele crocante.

Marrakesh

Siguranta alimentara este un motiv de mandrie pentru piata centrala din Marrakesh, Djema el-Fna, unde se organizeaza periodic controale, iar mancarea ramasa este inlaturata in timpul noptii.

Vizitatorii sunt sfatuiti sa mearga in piata centrala Djema el-fna sau pe strada El Kassabin si sa comande kebab de miel sau vita, supa de fasole, macaroane subtiri fabricate in Maroc umplute cu vanilie sau nuca de cocos.

Reykjavik

In Reykjavik, capitala Islandei, vanzatorii ambulanti trebuie sa indeplineasca cu strictete regulile adoptate pe piata alimentara, astfel ca factorul de risc pentru turisti este unul scazut.

Vizitatorii sunt sfatuiti sa mearga la standul Baejarins Beztu Pylsur din centrul orasului, unde pot sa comande hot dogi cu miel, bucatele crocante de ceapa prajite si mustar dulce.

Londra

Factorul de risc pentru turistii care consuma mancare pe strazile din Londra este unul extrem de scazut, iar acestora li se recomanda sa consume sandvisuri cu friptura de rata si verdeturi, impreuna cu mustar din cereale integrale. Locul indicat este intrarea de pe Southwark Street.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mancare comercializare strada, #orase standuri mancare, #mancare vanzare strada , #Bucataria internationala