Ciocolata in 2015: Noile tendinte sunt pe gustul tau?

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 00:00
3635 citiri
Ciocolata in 2015: Noile tendinte sunt pe gustul tau?
Foto: Luxuo

Ciocolata cu lamaie, legumele in ciocolata sau aromele florale se numara printre tendintele in materie de ciocolata pentru anul 2015, potrivit unui studiu realizat de grupul de cercetare Mintel.

Vestea vine cu putin timp inainte ca Salon du Chocolat, cel mai mare targ de ciocolata dn lume, sa inceapa la Paris, pe 29 octombrie, potrivit de Luxuo.

Astfel, alaturi de lamaie, legume si hibiscus, vei vedea pe rafturi si ciocolata cu crema de piersici, ciocolata "terroir" si fisticul.

Ciocolata cu lamaie

Chiar daca ciocolata si portocala sunt "prietene" vechi in lumea ciocolateriei, lamaia incepe sa castige teren. De fapt, potrivit Mintel, numarul de produse din ciocolata cu aroma de lamaie s-a dublat la nivel global in ultimul an.

Desert intr-un desert

Ciocolata a suferit transformari uriase in ultimele decenii, iar cea mai recenta "gaselnita" este ciocolata cu aroma de desert. Gandeste-te doar la ciocolatele cu aroma de crema de zahar ars, tiramisu, milkshake sau inghetata.

Legume in ciocolata

In Asia, unde apetenta pentru dulciuri este mai scazuta decat in lumea occidentala, legumele sunt folosite pentru a mai atenua din dulceata gustului de ciocolata.

In 2013 a aparut ciocolata cu aroma de wasabi. Acum vorbim despre pastai de fasole edamame invelite in ciocolate sau ciocolata din cartofi violet (o pasta de cartofi violet cu ciocolata alba).

Ciocolata cu zmeura, demodata

Capsunile, zmeura si ciresele au detinut un loc de frunte in topul combinatiilor in materie de ciocolata. Insa, in Polonia, spre exemplu, ciocolatierii propun o noua abordare: ciocolata cu crema de piersici, o combinatie absolut delicioasa.

Hibsicus

Hibiscus, ingredientul atat de faimos in ceaiuri, isi gaseste si el calea spre lumea ciocolateriei. Potrivit cercetarilor Mintel, desi ciocolata cu arome florale nu este o alegere comuna acum, exista o tendinta care arata ca aceasta noua combinatie va fi explorata din plin.

Ciocolata din surse exotice

Ca si in cazul cafelei sau a vinului, notiunea de "terroir" in materie de ciocolata devine tot mai populara. Iubitorii de ciocolata invata tot mai multe despre asta si stiu deja ca ciocolata are gust diferit, in functie de zona de provenienta: din Venezuela, Coasta de Fildes sau, mai recent, din Vietnam.

Fisticul

Desi pana acum cele mai frecvente combinatii cu alunele erau dominate de alunele de padure, migdale si arahide, studiul Mintel arata ca ne putem astepta la o diversitate mai mare, ce va include fisticul si amestecurile de seminte si nuci.

#tendinte ciocolata 2015, #Salon du Chocolat 2014 , #Ciocolaterii