Traiesti sanatos? Vei cheltui sume uriase

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 00:00
1872 citiri
Traiesti sanatos? Vei cheltui sume uriase
Capcanele costisitoare ale sanatatii

Daca traiesti cu adevarat sanatos, cu siguranta ca nu te uiti la bani cand vine vorba de alegerile pe care le faci. Te lasi cuprins de magia marketingului si a sfaturilor prietenilor si esti in stare sa faci orice pentru a te asigura ca trupul tau primeste ce este mai bun. Daca nu stii pe ce ti se duc banii, iata care sunt cele mai costisitoare alegeri sanatoase pe care le faci zilnic.

"Cadem prada usoara publicitatii si recomandarilor facute de celebritati", a declarat pentru Forbes.com Tony Nakhla, un dermatolog si chirurg plastic din New York.

Cand credem ca ceva ne face bine, suntem pregatiti si dispusi sa platim oricat. Cu toate acestea, Nakhla vede zilnic pacienti care cheltuie sute sau chiar mii de dolari pe luna pe produse care nu se ridica la nivelul asteptarilor.

In cultul curent al sanatatii, orice promite sa ne ajute sa pierdem din greutate, sa ne mentinem in forma, sa ne simtim bine si sa aratam mai tineri este inclus din start in lista de cumparaturi. Cu toate acestea, se intampla foarte des ca alegerile "sanatoase" sa nu fie chiar atat de sanatoase si sa coste mult mai mult decat alte produse mai benefice. Iata care sunt, conform expertilor medicali, gama de produse in care exista cele mai multe si mai costisitoare capcane.

Laptele de soia

Robin Barrie Kaiden, un dietetician din New York, spune ca multi dintre clientii sai opteaza pentru laptele sin soia, renuntand la cel traditional, deoarece cred ca acesta este mai benefic pentru sanatatea lor.

"Insa, in jumatate dintre cazuri, acest lapte este imbogatit cu arome si zahar", avertizeaza Kaiden. Aceasta adauga faptul ca laptele din soia a starnit controverse. Tipurile non-organice de soia sunt modificate genetic si actioneaza asupra corpului precum un estrogen. Efectul este inca necunoscut.

O sticla de lapte din soia, costa aproximativ 4 dolari, dublu fata de laptele obisnuit.

Cremele de piele

"Nu exista niciun ingredient atat de extraordinar incat sa merite sa dai sute de dolari pe creme de piele", sune Dr. Nakhla. Insa, zi de zi, oameni din toata lumea fac acest lucru. Cremele cu ceai verde, aur, platina sau pamant din Franta, cu preturi care ating chiar si 1.000 de dolari, sunt vandute zilnic in cantitati enorme, in toata lumea.

"Creme mult mai bune pot fi gasite pe rafturile farmaciei din colt", mai spune doctoral dermatolog.

Unt de arahide

Untul de arahide este un produs sanatos, iar cel organic este si mai bun pentru tine. Nu este asa? "Nu", spune Dan Kirschenbaum, psihiatru si autor al carti "Planul Wellspring de Scadere in Greutate". "Untul de arahide este incredibil de bogat in grasimi, fiecare lingura continand aproximativ opt grame de grasime", spune acesta.

Kirschenbaum ne sfatuieste sa trecem la alternative mai sanatoase, cum ar fi crema de branza fara grasime, care este si mai ieftina.

Detoxifierea colonului

Conform lui Kaiden, detoxifierea colonului este una dintre cele mai populare modalitati de a-si curate sistemul. Cu toate acestea, procedura are doar un efect temporar, iar o sedinta poate costa pana la 80 de dolari.

Cei mai multi dintre oameni ar face bine sa renunte la acest proces si, in schimb, sa manance mai sanatos.

Apa imbuteliata

Oamenii au devenit atat de preocupati de puritatea apei, incat vanzarile de apa imbuteliata au explodat in ultimul deceniu.

Cu toate acestea, multi specialist infirma beneficiile apei imbuteliate, spunand ca recipientul de plastic pur si simplu se scurge in apa daca sticla este lasata in caldura. V-ati gandit cati bani ati economisi anual daca ati folosi un sistem de purificare al apei instalat in propria bucatarie?

#sfaturi sanatare, #apa sanatoasa, #detoxifiere corp, #creme fata , #Mancaruri sanatoase