Cat costa sa petreci Craciunul in doua din cele mai bune restaurante din Capitala

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 00:00
4481 citiri
Cat costa sa petreci Craciunul in doua din cele mai bune restaurante din Capitala
Masa japoneza de Craciun

V-ati gandit cum ar fi ca de Craciun sa inlocuiti friptura de porc, caltabosii si cozonacul cu sushi, creveti si branza tofu? Cateva zeci de romani vor face acest lucru, alegand sa petreaca Noaptea Sfanta in Benihana, cel mai bun restaurant japonez din tara.

Situat in centrul Bucurestiului, in Hotelul Howard Johnson Grand Plaza, Benihana este considerat de neocolit de catre cunoscatorii bucatariilor international. Acesta este varianta locala a celebrului lant international cu acelasi nume si este considerat, fara dubiu, cel mai bun restaurant japonez din Romania.

In general, localurile cu specific international au portile inchise in zilele de Craciun, fiind stiut faptul ca romanul tine la traditii, preferand petrecerile cu specific local. Astfel, cele mai bune restaurant frantuzesti din Romania, La Cantine de Nicolai si Ici et La, sunt inchise de Craciun, la fel ca si restaurantul american de top, Osho. La fel sta situatia si in ceea ce priveste cele mai bune localuri arabesti si italienesti.

Insa cateva zeci de romani nonconformist s-au aventurat in a petrece un Craciun in stil japonez, urmand sa renunte la friptura de porc in favoarea sushi-ului.

"Am conceput meniuri speciale pentru seara de Craciun in cele doua restaurante din Howard Johnson: Benihana, cu specific japonez, si Avalon, cu specific fusion. Mai avem doar cateva locuri disponibile, insa cu siguranta vor fi ocupate pana in Ajunul Craciunului", a declarat pentru Business 24 Marilena Arsenie, marketing executive in cadrul hotelului.

Craciun japonez - 180 de lei

Pentru un meniu de Craciun in Benihana veti plati minim 180 de lei de persoana. Astfel, veti incepe masa cu o supa Miso si branza tofu, veti continua cu sushi anghila si creveti si o selectie de preparate japoneze fine ca Usuyaki. Ospatul contine si scoici St. Jacques si file Mignon.

In restaurantul Avalon din acelasi hotel puteti servi doua tipuri de meniuri: unul traditional romanesc si altul cu preparate fusion, la pretul de 150 lei/ pers, respective 200 lei/pers.

Haiku-uri si kimono-uri

La Benihana va asteapta un adevarat spectacol de arta si traditie japoneza. Aici nu doar veti manca, ci veti asista la giumbuslucurile bucatarului care gateste chiar in fata dumneavoastra. Acesta va despica un ou in aer, va starni eruptii din vulcani de ceapa si va canta la borcanele de condimente.

Tot aici veti gusta din toate aspectele vietii japoneze: o colectie de vase de ceramica traditionale, realizate de artistul Aisaku Suzuki, kimono-uri autentice si poeme haiku scrise pe abajururile lustrelor.

#masa craciun, #retete craciun, #restaurant craciun, #petrecere craciun, #restaurant japonez, #benihana , #Restaurante lux