Desfa sampania in stilul lui Napoleon

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 00:00
2589 citiri
Desfa sampania in stilul lui Napoleon
Foto: Luxatic

Bonaparte a fost cel care a inugurat moda desfacerii sticlelor de sampanie prin "decapitarea" lor cu o lovitura zdravana a sabiei. "Sampania: in caz de victorie o meriti, la infrangere ai nevoie de ea", a decretat atunci cuceritorul Europei.

Traditia este pastrata in continuare de marile case printre care se numara si lantul de hoteluri St. Regis. In colaborare cu bijutierii de la Christofle, compania a realizat o magnifica sabie de parada de argint menita sa ajute la defacerea sticlelor de sampanie, anunta Luxatic.

Designerii Christofle au respectat intru totul proportiile unei adevarate arme de ofiter din armata napoleoniana, decorand in acelasi timp sabia cu simbolurile caracteristice hotelului St Regis din New York.

Manerul armei dedicate unor misiuni mult mai putin belicoase este realizat din argint, in timp ce lama este faurita din otel inoxidabil.

Pe maner, in capatul gardei, se gasesc inscriptionate cateva elemente: 1904, reprezentand anul inaugurarii hotelului de lux din New York, logoul companiei si adresa 5th 55, reprezentand locatia St Regis de la intersectia 5th Avenue cu strada 55.

Pentru a intra insa in posesia unei astfel de arme menite sa elibereze spumanta bautura va trebui sa treci un test de indemanare in prezenta sommelierilor de la St Regis.

Cursurile si testul de indemanare sunt programate abia dupa ce platesti pretul pasnicei sabii de parada pentru desfacut sampania. Acesta, desigur, poate fi obtinut doar la cererere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obiecte lux, #desfacator sampanie, #sabie parada, #decoratiuni argint, #hotel St Regis, #bijuterii Christofle , #Restaurante lux