Nu ajungi la Paris de Revelion? Atunci petreceti-l in cele mai bune restaurante frantuzesti

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 00:00
3709 citiri
Nu ajungi la Paris de Revelion? Atunci petreceti-l in cele mai bune restaurante frantuzesti
Revelion parizian

Daca sunteti un iubitor al culturii si gastronomiei franceze, insa nu veti reusi sa ajungeti la Paris anul acesta, nu va ramane decat sa petreceti "Le reveillon" in unu dintre cele mai bune de gen frantuzesti din bucuresti.

Conform cunoscatorilor," La Cantine de Nicolai" si "Ici et la" sunt cele mai bune restaurant frantuzesti din Romania. Ambele sunt situate in centrul Capitalei si reprezinta un magnet pentru iubitorii gastronomiei si culturii pariziene, dar si pentru francezii care locuiesc in Romania.

Pentru Revelionul 2012 cele doua localuri s-au intrecut in a construi cele mai apetisante si mai rafinate meniuri, care te vor face sa uiti ca esti doar in "Micul Paris".

"Revelionul La Cantine de Nicolai este destinat celor care vor sa petreaca intr-un mod inedit, intr-un ambient intim, sofisticat si surprinzator", a declarat Nicolai Tand, proprietarul La Cantine de Nicolai. "Invitatii nostrii isi vor delecta toate simturile si vor trai un moment unic si incarcat de semnificatii".

Foie Gras si sampanie

Petrecerea de Revelion la La Cantine de Nicolai costa 400 lei/persoana, iar la Ici et La cu doar 10 lei mai putin.

Evident, aici nu veti avea parte de traditionalele sarmalute si cozonac, ci de nelipsitele foie gras si sampania, care se afla in noaptea dintre ani pe masa oricarui francez.

La Cantine de Nicolai incepe seara de Revelion cu escalope de foie gras a la rhubarbe si cu ravioli umplute cu rata. Masa continua cu file de bœuf cu legume crocante si sos morilles, iar la desert veti servi o para flambata << a l'eau de la vie >>, capsuni si sorbet de afine.

Daca alegeti Ici et La, veti servi stridii, trufe, melci si mousse de crab acidulat cu fructul pasiunii.

Traditii frantuzesti

Inainte sa va petreceti Revelionul intr-un restaurant frantuzesc ar trebui sa stiti cate ceva despre traditiile francezilor.

In Franta, Anul Nou este cunoscut ca << La Saint-Sylvestre >> iar sarbatoarea este cunoascuta ca << La Reveillon de Sain-Sylvestre >>. Ziua de Anul Nou este << Jour des Etrennes >>, iar daca vreti sa spuneti cuiva << La multi ani in franceza >> puteti spune simplu << Bonne Annees >>.

Sarbatoarea de Revelion este una dintre cele mai populare si traditionale din Franta, oamenii de afaceri preferand de multe ori sa trimita felicitari de Anul Nou, in locul celor de Craciun, cum se practica in alte tari.

In Noaptea de Anul Nou, francezii dau petreceri grandioase si fac schimb de felicitari si cadouri. Cei mai multi dintre acestia, sarbatoresc cu familia si prietenii. Cei pe care ii vedeti petrecand la Turnul Eiffel sau pe Champs-Elysee sunt turisti.

#revelion paris, #revelion restaurant frantuzesc, #cantine nicolai, #restaurant frantuzesc bucuresti , #Restaurante lux