Unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti, opera unui roman din Sighetul Marmatiei

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 00:00
5536 citiri
Unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti, opera unui roman din Sighetul Marmatiei
Nicolai Tand

Pe Nicolai Tand il veti intalni ori in bucataria La Cantine de Nicolai, ori printre mese, vorbind degajat si prietenos cu oaspetii, cu un zambet larg si impecabil pe fata.

Pentru a-l cunoaste, trebuie doar sa descoperiti mica straduta din zona Piata Romana din Capitala, pe care romanul din Sighetul Marmatiei a reusit, cu multa munca si dragoste pentru arta culinara, sa creeze unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti din Romania.

Localul va va fascina initial prin designul nonconformist si neasteptat, insa dupa aparitia primului fel de mancare veti uita complet de realitatea din jur.

Visul va va fi intrerupt chiar de Nicolai. Veti fi intrebat daca va place mancarea, insa sa nu va mirati daca discutia nu se va opri aici. Nu putini sunt clientii care au legat prietenii stranse cu domnul Tand in "casa lui", dupa cum ii place acestuia sa-si numeasca restaurantul.

Business24.ro a stat de vorba cu Nicolai Tand pentru a incerca sa afle cateva dintre secretele succesului La Cantine de Nicolai.

- Am observat ca sunteti o prezenta constanta printre oaspeti. Cat de importanta este pentru clientii dumneavoastra aceasta atentie din partea proprietarului?

- Consider ca este foarte importanta prezenta mea pentru clienti, dar este mult mai importanta pentru mine. Clientii devin prietenii mei in momentul in care pasesc in casa mea. Imi iau angajamentul de a-i surprinde in mod placut, de a le satisface si depasi asteptarile, lucru pe care nu pot sa il fac in lipsa unui dialog, a unei comunicari, a unei apropieri. Altfel cum as putea sa stiu care sunt asteptarile fiecaruia? Unul dintre cele mai placute sentimente este sa vezi un alt om bucurandu-se de ceva in care tu ai investit timp, efort si dragoste sa creezi, iar eu sunt norocos sa traiesc acest sentiment in fiecare zi.

- Ati reusit sa legati relatii de prietenie cu unii dintre oaspetii dvs.?

- Cu siguranta! Era si greu sa nu se intample asta. Restaurantul este vizitat de foarte multi oameni interesanti, iar cum eu sunt zi de zi acolo era doar o chestiune de timp pana sa se lege si prietenii.

- La Cantine de Nicolai este considerat cel mai bun restaurant frantuzesc din Romania. Credeti ca este adevarat acest lucru?

- Este flatant si imbucurator faptul ca atat de multa lume vorbeste despre La Cantine de Nicolai ca despre cel mai bun restaurant frantuzesc din Romania. De aceea suntem mai putin preocupati de a emite judecati subiective de valoare despre propriul restaurant, alegand in schimb sa ne canalizam eforturile pentru a mentine standardele ridicate.

- Ce va deosebeste de alte restaurante frantuzesti high-end din Bucuresti?

- Cred ca este vorba de atitudine: in fiecare zi ne propunem sa cream pentru clientii nostri veritabila experienta frantuzeasca: de o simplitate sublima de fond si o complexitate imbietoare a formei, de o intimitate dezarmanta, pe care totusi de abia astepti sa o imparti cu restul lumii. Este experienta bucuriei de a trai.

- Ati putea sa-mi creionati un portret al clientului obisnuit al La Cantine de Nicolai?

- Nu consider ca exista o tipologie fixa, si de obicei sunt impotriva tiparelor. Printre clientii nostri obisnuiti se numara oameni de toate nationalitatile, cu profesii dintre cele mai diverse. Ceea ce ii uneste pe toti este dorinta de a-si rasfata simturile, dorinta pe care noi ne straduim zi de zi sa o implinim.

- Se stie ca un client rafinat si elegant va aprecia un restaurant cu o servire impecabila si cu feluri de mancare deosebite. Insa mai departe de acest cliseu ce credeti ca ii fidelizeaza cu adevarat pe oamenii din aceasta categorie?

- Trebuie sa insist din nou asupra termenului de "experienta". La Cantine de Nicolai ofera o experienta completa, rafinata, menita sa bucure toate simturile. O experienta care prin atentia la detaliu si prin particularitatea ei devine memorabila. Trebuie sa creezi un loc in care clientul sa simta eleganta, dar, in acelasi timp, sa fie relaxat si sa se poata bucura de lucrurile pe care i le oferi. Cand reusesti sa construiesti o asemenea experienta pentru clientii tai, ai reusit sa ii fidelizezi, sa ii apropii.

- Este La Cantine de Nicolai locul preferat al francezilor care locuiesc in Bucuresti?

- Ei imi spun asta mereu, deci trebuie sa fie un sambure de adevar. Lasand gluma la o parte, cred ca da, am reusit sa cream un loc unde si cel mai exigent francez poate fi pe deplin satisfacut.

- Cat de des va schimbati meniul si cate feluri de mancare sunt servite intr-un an in restaurantul dvs?

- Abordarea noastra asupra meniului este una tipic frantuzeasca. Schimbam meniul in functie de sezon, in principiu de doua ori pe an.

- Am observat ca designul restaurantului este unul inedit. Pe ce criterii l-ati ales?

- Mobilierul este simplu, de calitate, achizitionat din Paris pentru a acorda o nota in plus de autenticitate interiorului. Culorile de pamant au fost alese pentru a crea un contrast cu piesele de pop-art, care in general au o cromatica puternica. Cantine de Nicolai contine o veritabila expozitie de opere de arta, care sporeste cu atat mai mult valoarea intrinseca a acestui loc atat de aproape de sufletul meu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cantine nicolai, #restaurant frantuzesc bucuresti, #nicolai tand, #mancare frantuzeasca , #Restaurante lux