Cauti un restaurant atipic? Mergi la Excalibur!

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 00:00
13388 citiri
Cauti un restaurant atipic? Mergi la Excalibur!
Restaurant Excalibur / Sursa foto: amfostacolo.ro

Restaurantul Excalibur este locul de intalnire al cavalerilor, o locatie cu specific medieval, din Capitala, unde atmosfera unica si platourile apetisante sunt cateva avantaje.

Restaurantul Excalibur este unul dintre putinele locuri din Bucuresti in care te poti relaxa dupa o zi de munca, alaturi de prieteni. Desigur, ca orice loc din Capitala are si parti proaste.

De exemplu, daca te deranjeaza sa mananci cu mana, direct din farfurie si sa nu folosesti deloc tacamuri (pentru ca sunt interzise) atunci Locul Cavalerilor nu este pentru tine.

Cu un specific medieval, restaurantul Excalibur respira aer de pe vremea cavalerilor. Asta nu inseamna ca mancarea este tot din aceasi perioada. Platourile servite de chelneri imbracati in costume specifice evului mediu sunt consistente si variate.

Poti lua Tava pentru Regi, un fel recomandat pentru doua persoane, dar din care ar putea manca lejer cel putin trei. Pe un platou din lemn sunt puse: carnati, crenwrusti, mai multe bucati de friptura, cartofi prajiti, mix de legume, cotlet, portocale, kiwi, masline, castraveti si rosii.

Doamnele pot comanda pentru Milday cu Drag, format din doua bucati de piept de pui, tavalite prin susan si asezate deasupra unei portii generoase de cartofi prajiti, asezonata cu masline, mere si portocale.

Daca ai pofta de o fasole cu ciolane, nu te sfii sa ceri Cina Armurierilor. Vei primi o bucata zdravana de ciolan afumat, ceapa rosii si castraveti murati. In cazul in care vii cu mai multi prieteni, poti lua Marele Ospat al Cavalerilor.

Acesta consta in doi pui grill, coasta prajita, carnati prajiti, bacon rumenit, cartofi auriti, mix de legume si fructe, portocale, rosii, castraveti si masline.

Daca esti pe fuga, poti lua o salata. Fie Regala, fie Excalibur. Daca alegi ultima varianta, vei primi si o sabie din lemn, pe post de suvenir. La Excalibur poti manca si vanat, respectiv purcel de lapte, fazan sau caprioara, dar trebuie sa faci comanda cu cel putin trei zile inainte.

Oferta la desert nu este una foarte generoasa, dar poti lua clatite, tiramisu, piure de castane sau Globul Vrajitoarei, adica doua galusti din gris cu lapte, stropite cu dulceata.

Preturile variaza intre 29 de lei, pentru Milady cu Drag si 199 de lei, in cazul platoului regal, pentru 12 persoane. Deserturile costa intre 9 si 16 lei, iar pentru bauturi vei plati minim 6 lei, pentru o bere la halba.

Decorul format din mese de lemn rustic, puse in valoare de peretii pictati cu scene in care cavalerii se razboiesc, ofera un plus de autenticitate localului. Pe de alta parte, bancile din lemn sunt incomode si stai prea aproape de ceilalti comeseni.

Fumatorii se vor simti in largul lor, pentru ca la Excalibur se fumeaza, dar cei care nu agreaza acest viciu vor trebui pur si simplu sa suporte. Salonul pentru nefumatori nu este nici acum gata.

Desi portiile sunt generoase, la un pret acceptabil, dureaza destul de mult pana primesti comanda. Nu este recomandat sa mergi daca iti este foarte foame si vrei sa fii servit rapid. Excalibur are doua locatii deschise in Bucuresti, una langa Piata Mihai Kolgalniceanu si una pe Strada Academiei.

#restaurant excalibur, #restaurant bucuresti, #restaurant bun bucuresti , #Restaurante