Despre "haute cuisine" autentic romanesc, cu Chef Ashlie Dias

Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 00:00
3694 citiri
Despre "haute cuisine" autentic romanesc, cu Chef Ashlie Dias

Conceptul "market to table" isi face intrarea puternic in cele mai elegante restaurante romanesti sub forma de "haute cuisine". Miscarea face parte dintr-o tendinta internationala, cu ecou in SUA si Marea Britanie, aceea de a utiliza produse provenite de pe piata locala in meniurile marilor restaurante.

Ashlie Dias, Executive Chef Crowne Plata Bucharest, explica pentru Business24 care sunt avantajele acestui concept si ce bunatati pot fi create folosind exclusiv produse autohtone.

Asadar, chiar putem avea preparate de "haute cuisine" cu produse locale, autentice romanesti? Bineinteles, raspunde specialistul.

"Este, intr-adevar, posibil sa folosim ingrediente romanesti locale si autentice in "haute cuisine". Va pot da drept exemplu puiul organic la rotisor cu mirodenii si ciuperci salbatice (Hribi/porcini/Galbiori/bureti galbiori) sau Gnocchi homemade (oua bio cu salata, bame crocante si seminte prajite de dovleac) ", spune acesta.

Conceptul vine ca o completare a conceptului "fast & fresh" propus de restaurantul Citronelle, ce presupune includerea in meniu a patru preparate rapide si sanatoase pentru ca oaspetii sa isi poata continua stilul de viata sanatos si in timpul calatoriilor.

In plus acest concept a fost implementat in Romania in urma unui studiu detaliat al pietei, in acelasi timp, analizand tendintele internationale si acordand o atentie speciala climatului local si cerintelor clientilor, explica Ashlie Dias.

Pana la urma, conceptul este si unul de business, in raport cu producatorii locali, sustine specialistul. "Daca ei ne pot oferi ingrediente proaspete, noi, cu drag, le vom alege produsele. Nu mai avem nevoie de alte argumente. Calitatea are o importanta deosebita pentru noi", continua Executive Chef-ul Crowne Plata Bucharest.

Cine este Ashlie Dias

Ashlie Dias este un Chef cu o experienta in bucataria internationala de 15 ani, obtinuta in urma calatoriilor in toata lumea, din San Francisco, New York, pana in insulele Hawaii si Lion.

A lucrat cu o multime de bucatari din intreaga lume. "De la ei am invatat o de trucuri si am avut ocazia sa pregatesc diferite feluri de mancare. Sunt foarte mandru ca am avut sansa sa lucrez cu Chef Gary Danko din San Francisco, Chef Charlie Palmer din New York, Chef Alan Wong din Hawaii, Chef Georges Blanc din Lyon si cu multi altii", spune acesta.

In timpul pe care l-a petrecut calatorind in toata lumea a invatat sa imbine diferite culturi.

"Datorita experientei mele profesionale de multi ani am avut ocazia sa cunosc si sa devin familiar cu gusturile diferitelor tipuri de clienti", mai spune acesta.

Ce gusturi au cei mai selectivi dintre clienti

Clientii marilor restaurante, inclusiv cei mai pretentiosi dintre ei, se orienteaza mai nou catre mancaruri simple si proaspete.

"Nu putem generaliza nevoile oaspetilor. Suntem constienti ca fiecare oaspete este unic, special, iar noi cautam sa multumim diferitele preferinte, insa majoritatea clientilor prefera feluri de mancare simple, proaspete si delicioase. Acesta este si scopul nostru", sustine Ashlie Dias.

#Ashlie Dias, #Executive Chef Crowne Plata Bucharest, #market to table, #haute cuisine romanesc , #Restaurante