Dupa Burger King, si alti retaileri au probleme cu produsele vandute

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 11:34
2001 citiri
Dupa Burger King, si alti retaileri au probleme cu produsele vandute

Lasagna de carne de vita marca Findus a fost testata de Autoritatea britanica pentru siguranta alimentara (FSA), care a descoperit ca aceste produse contin peste 60% carne de cal, a indicat joi agentia, relateaza AFP si Reuters.

Luna trecuta, autoritatile irlandeze au descoperit carne de cal in hamburgeri pusi la vanzare inclusiv in supermarketurile Tesco din Mare Britanie si Irlanda, starnind tulburare in cele doua tari.

Produsele cu carne de cal proveneau de la doua uzine din Irlanda apartinand firmelor Liffey Meats si Silvercrest Foods si de la uzina Dalepak Hambleton din Marea Britanie. Hamburgerii erau disponibili la vanzare in supermarketuri cunoscute, precum Tesco, Lidl, Aldi si Iceland.

In urma scandalului, FSA a cerut un program mai strict de testare a produselor din carne vandute de comerciantii britanici, care trebuie sa prezinte rezultatele acestor testari pana la 15 februarie.

Burger King afirma ca nu exista carne de cal in compozitia burgerilor sai si, pentru a asigura populatia de acest lucru, va efectua studii amanuntite de laborator pentru a verifica provenienta materiei prime pe care o foloseste la sandvisurile vandute in lantul de restaurante, anunta Bloomberg Businessweek.

Masura vine ca urmare a scandalului iscat de catre Silvercrest Foods, furnizor al Burger King, care se pare ca a vandut retailerilor, inclusiv Tesco, produse din carne de vita care contineau si urme de carne de cal. Marele retailer britanic a declarat, de asemenea, ca va face teste de provenienta produselor sale din carne.

#scandar burgerking, #carne hamburger burgerking , #Restaurante