Iti place mancarea japoneza? Incearca Teppanyaki, in Bucuresti

Sambata, 02 Februarie 2013, ora 00:00
12939 citiri
Iti place mancarea japoneza? Incearca Teppanyaki, in Bucuresti

Savureaza o cina Teppanyaki, gatita in cel mai popular stil japonez, chiar in Bucuresti. Bucatarii prepara delicioasele meniuri chiar in fata ta, iar tu asisti la un adevarat spectacol gastronomic.

Stilul Teppanyaki a fost inventat in 1945, in bucataria restaurantului Misono, din Kyoto si presupune amplasarea unei mese cu plita chiar in sala de servit, iar clientii se aseaza in jurul sau.

Alaturi de plita, pe acest tip de mese mai pot fi montate si diferite tipuri de grill. Daca participi la o astfel de demonstratie de maestrie culinara, vei fi impresionat de agilitatea bucatarului, dar si de aromele inedite.

In general, maestrii pregatesc bucate traditionale, cum ar fi sushi, unul dintre cele mai cunoscute tipuri de mancare din China.

Specialistii japonezi sustin ca sushi este unul dintre cele mai bune preparate, pentru ca reprezinta o sursa excelenta de carbohidrati, vitamine, proteine si minerale. Este foarte sarac in grasimi, iar combinatie dintre peste crud, legume si orez, este o combinatie fortifianta pentru organism.

Ce-i drept, exista si cateva riscuri, tinand cont de faptul ca ingredientul principal este pestele. Cantitatile mari de mercur pe care le contine tonul pot face rau sanatatii, iar sushiul, daca nu este preparat corespunzator poate transmite omului o serie de paraziti. Acestia pot cauza mai multe probleme digestive.

Daca esti unul dintre gurmanzii care apreciaza sushi de calitate, atunci Business24 iti recomanda restaurantul Asami, singurul loc din Bucuresti unde exista mese de Tappanyaki, ceea ce inseamna ca toate preparatele se gatesc sub ochii tai. Vei putea urmari bucatarii cum selecteaza bucatile din muschi de vita, cum le asezoneaza si cum ti le pregatesc dupa cerintele tale: fie bine patrunse, fie mai in sange. De asemenea, vei asista la pregatirea sushiului si la bucatele pe baza de fructe de mare.

Sursa foto: Tripadvisor

O combinatie de Sashimi Asami costa 190 de lei si contine: file de ton, somon, caracatita, caviar, icre rosii si seabass (o specie de peste), toate condimentate cu mirodenii japoneze. Poti incerca si combinatia de Sashimi Jyo, formata din file de ton, somon, seabass, calamar si caracatita, pe care vei plati 85 de lei.

Pretul unui meniu din carne de vita ajunge la 135 de lei, dar contine, pe langa muschiul de vaca si mai multe tipuri de garnituri si salate. Vei gusta pilaf japonez cu legume si oua, un pate de oua, legume asortate de sezon si ciuperci fripte, precum si o salata asortata cu sos japonez. In tarif mai sunt incluse o portie de supa de soia si un desert.

Sursa foto: HungryHoss

Cel putin la fel de savuros este si meniul din fructe de mare, format din creveti "Black Tiger" si carne de scoici "St Jaque", pate de oua, pilaf japonez cu fructe de mare, legume asortate prajite in stil japonez, si, de asemenea, supa si desert.

In ceea ce priveste bauturile, incearca ceaiul saponez si sake, traditionalul lichior facut din orez.

Deserturile costa intre 22 si 30 de lei si poti alege intre banana cu inghetata de vanilie, piersici Melba sau inghetata Asami, cu aroma de vanilie, miez de nuca, fistic si crema de whisky.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restaurant lux Bucuresti, #restaurant sushi, #preparare sushi , #Restaurante