Steakhouse Chef: Vita de Argentina este un mit

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 00:00
15108 citiri
Steakhouse Chef: Vita de Argentina este un mit

Stii care este, cu adevarat cea mai buna carne de vita? Vita Kobe, provenita din vita Wagyu de Japonia, este oficial cea mai buna carne de vita din lume, iar imediat dupa ea se plaseaza carnea Red Angus USDA Prime si USDA Choice.

Carnea de Argentina nu ocupa nici macar locul trei, sustine Chef David Ion, cu 17 ani de experienta in prepararea de steak si nu numai.

"Carnea de Argentina e un mit. A fost un boom pe piata noastra, pentru ca este mai accesibila. Vita de Argentina are clar o calitate net superioara celei de la noi, dar pretul a fost cel care a impins Argentina la noi pe piata, nu calitatea extraordinara", spune Master Chef-ul steakhouse-ului Red Angus din Bucuresti.

Panait, Red Angus: Daca faceam un steakhouse in Austria, functiona din prima

Printre cele mai bune fripturi de vita se numara si carnea de Uruguay, explica acesta.

"Carnea de Uruguay are si ea o calitate foarte buna. Diferenta, insa, este de textura. In plus, pretul poate fi mai convenabil pe meniu, fiind servita la un gramaj mai mic. Daca Red Angus, din cauza marmorarii, se topeste foarte usor, carnea de Uruguay are o textura mai fibroasa", spune Chef David Ion, pentru Business24.

In ceea ce priveste carnea din Europa, "in general, nu avem crescatori sau vaci de foarte buna calitate. Singurii care se mai descurca, cat de cat, sunt polonezii. Nici acolo nu gasesti ceva extraordinar, care sa se poata compara macar cu Argentina sau Uruguay."

Cum comanzi carnea de vita intr-un steakhouse?

"Depinde de gusturile fiecaruia. E o crima ce facem noi (romanii - n.red.): carnea 'bine facuta'", puncteaza specialistul.

"Toata carnea de vita ar trebui facuta 'medium', asa ar fi ea, normal. Mie, personal, imi place 'rare' (cruda - n.red.). E pacat sa 'omoram', chiar asa, carnea de vita. E pacat, pentru ca tot 'sucul' care este intr-o friptura de vita, toata grasimea care face diferenta intre o carne foarte buna si una mediocra, se pierde in momentul in care faci o carne 'bine facuta'", explica Chef David Ion.

Stii ce presupune certificarea carnii?

Specialistul explica mai pe indelete ce inseamna certificarea USDA Choice, specifica restaurantului pe care il reprezinta:

"Departamentul american de agricultura face aceste certificari in functie de gradul de calitate a carnii.

Cel mai important element este marmorarea, cantitatea de grasime intramusculara pe care o contine carnea. Cu cat e mai multa grasime si cu cat e mai bine plasata in carne, cu atat ea este mai buna.

Choice este certificarea crescatorilor, care te asigura ca bucata de carne pe care o ai in fata este 100% soiul asumat", completeaza specialistul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carne Argentina mit, #cea mai buna carne vita, #friptura Red Angus, #friptura Uruguay , #Restaurante