Cum sa devii un colectionar de whisky

Miercuri, 31 Decembrie 2014, ora 00:00
3695 citiri
Cum sa devii un colectionar de whisky
Foto: wallpaperswide.com

Un pahar de whisky dupa o zi lunga de munca e tot ce ti-ai putea dori, iar cand acel pahar provine din propria colectie, viata pare sa aiba un gust special.

Daca ai o pasiune pentru whisky si iti doresti sa devi colectionar, Business24 iti prezinta cateva lucruri pe care ar trebui sa le faci si cateva lucruri pe care ar trebui sa le eviti, conturate de sommelieri de whisky pentru Luxpresso.

Cunoaste-ti gusturile

Ca un adept al culturii whisky-ului si un potential colectionar, trebuie sa te familiarizezi intai cu diverse arome de whisky si sa stabilesti care iti plac.

Invata de unde provine aroma whisky-ului tau preferat si cauta si alte tipuri de whisky din aceeasi familie.

Invata sa variezi

Chiar daca esti pasionat de un anumit tip de whisky sau single malt, incearca sa explorezi si sa incerci o varietate mai mare de bauturi.

Incearca cu un bourbon sau o crema de whisky. Acestea iti vor alcatui un "portofoliu" si te vor ajuta sa descoperi noi arome.

Exploreaza lumea whisky-ului prin ochii propriei colectii

Incearca sa treci dincolo de whisky-urile scotiene si exploreaza lumea prin intermediul colectiei tale de whisky. Incearca whisky-uri din diferite regiuni, vei fi surprins de ceea ce vei descoperi!

Vaneaza raritatile

E visul oricarui colectionar sa aleaga un whisky rar sau unul maturat, insa ai putea sa te orientezi si catre distilerii care nu mai produc whisky sau ofera doar sticle in editie limitata. Iata, astfel, o modalitate de a avea o bautura unica in colectia ta.

Afla care sunt gusturile prietenilor tai

Nu toate whisky-urile trebuie sa ramana in colectie, desigur. Alege si cateva sticle selecte pentru momente speciale. Ar fi ideal sa cunosti gusturile companionilor tai, daca vrei sa-i surprinzi cu o experienta unica.

Fii deschis catre noi oportunitati

Din postura de colectionar iti permiti acum sa gasesti noi distilerii sau branduri. O astfel de achizitie va da o nota personalizata colectiei tale.

Incearca un whisky irlandez sau, de ce nu, un whisky japonez. Cel din urma este inca putin cunoscut in randul amatorilor de whisky.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#colectie whisky, #sfaturi colectie whisky , #Specialitati