Cum arata o masa la cel mai bun restaurant din SUA

Vineri, 04 Mai 2012, ora 14:09
4433 citiri
Cum arata o masa la cel mai bun restaurant din SUA
Per Se a fost desemnat cel mai bun restaurant din SUA si al saselea in lume

Revista "Restaurants" din SUA, tocmai a desemnat restaurantul Per Se, din new York, drept cel mai bun local din America, si al saselea cel mai bun din lume.

Restaurantul, care te incanta cu o superba priveliste a celebrului Central Park din New York, te imbine cu doua feluri de meniuri zilnice, o degustare special conceputa de bucatarul-sef si o sumedeie de creatii realizate din legume.

La 295 de dolari de persoana, fara a pune la socoteala si bauturile, meniul de la restaurantul Per Se nu este chiar pentru orice muritor de rand.

Pentru inceput, masa este deschisa cu o portie de gougeres, pateuri frantuzesti cu branza

Urmeaza coronite de somon, cu semnatura bucatarului-sef

Ai la indemana mai multe feluri de paine: bagheta frantuzeasca si paine covrig, dar si doua feluri de unt: crema dulce si sarat.

"Stridii si perle" - crema de tapioca, stridii de pe langa Insula Creek si caviar de sturion Sterling White

Ficat de gasca cu garnitura din sare (sortimente de la sare de mare gri si pana la sare minerala maro)

Ficat de gasca ars cu french toast, caju si piure de pastranac

Platou de ficat de gasca cu sunchokes (un fel de cartofi) inabusiti, salata japoneza mizuna, piure de trufe negre de iarna, servite cu briose prajite. Aceasta farurie costa 40 de dolari in plus

"Scoica Chowder" - file de peste plat Halibut servit cu bacon, scoici, cartofi noi si radacina de telina

"Pastrama Cobia" - servita cu gris de secara, rosii Cherry, rosii Sungold, crema de mustar si ou fiert tare

"Ramificatii de mazare si morcovi" - homar de Nova Scotia fiert in unt, mazare, morcovi, ramificatii de mazare si morcovi si spuma amestecata din morcovi si ghimbir

Porumbel cu anghinare, lamiae Meyer, rucola, piure de borccoli si sos de unt maro

Coasta de porc servita cu paine dulce, nap violet, mere acre, budinca frantuzeasca taiata, nasturel si sos Perigourdine

Platou cu branza Le Salers, servit cu ridichi frantuzesti, marmelada si pateu cu ceapa

Serbet de grapefruit cu placinta de ciocolata, suc de grapefruit roz, jeleuri de ciocolata si bezea elvetiana

Platou "Opera" - migdale glasate Marcona, spuma de ciocolata Manjari si crema de inghetata din migdale

#top restaurante, #bucatar sef, #platou de mancare, #meniuri zilnice local , #Stiri Culinar