Hamburgerul crescut in laborator, o inventie de 325.000 de dolari

Luni, 13 Mai 2013, ora 16:06
1870 citiri
Hamburgerul crescut in laborator, o inventie de 325.000 de dolari
Hamburgerul artificial porneşte în viaţă ca un lichid roz. Sursa foto: Reuters

Visul de a realiza un hamburger fara a folosi carne provenita de la vreun animal se apropie de realitate, cu ajutorul cercetatorilor din Maastricht, Olanda. Cu toate acestea, nu este momentan o solutie foarte practica sau ieftina.

Hamburgerul creat de Mark Post la Maastricht nu va lua niciun premiu la "MasterChef" si a costat pana acum 325.000 de dolari pentru dezvoltare, dar este un prim pas de a realiza carne din celule stem, iar aceasta sa fie transformata in mancare propriu-zisa, scrie "The New York Times".

Hamburgerul este asamblat din bucati minuscule de muschi de vita crescut in laborator, care va fi gatit la un eveniment organizat la Londra in urmatoarele saptamani. Ar fi prima oara cand carnea procesata in laborator ar deveni realitate, pe un produs care sa poata fi consumat macar in cadrul unui eveniment de presa.

Pentru a reusi sa atinga statutul de muschi de vita, iar apoi de hamburger, carnea este crescuta in mai multe recipiente din laborator.

Acestea contin un lichid roz, unde sunt crescute miliarde de celule necesare transformarii experimentului in carne. Totul a pornit de la un tip de celula extras din gatul unor vaci, iar aceasta este fortata apoi in laborator sa genereze celule specifice muschiului.

Citeste mai multe despre Hamburgerul crescut in laborator, o inventie de 325.000 de dolari pe Adevarul.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hamburger creat laborator, #carne crescuta laborator, #carne celule stem, #muschi vaca laborator , #Stiri Culinar