Gusta vinul romanesc din top 50 mondial Decanter

Sambata, 24 August 2013, ora 00:00
2822 citiri
Gusta vinul romanesc din top 50 mondial Decanter

Vinul romanesc La Umbra Merlot, produs de Cramele Halewood, a fost inclus de prestigioasa revista de specialitate Decanter in topul celor mai bune vinuri din lume, care costa mai putin de 20 lire sterline.

Vinul romanesc se afla pe pozitia 24 a clasamentului, vara aceasta, intr-un top in care gasim vinuri din intreaga Europa, Australia, Noua Zeelanda, Brazilia si Statele Unite.

"De pe Domeniile Halewood, acest Merlot romanesc este rotund si plin, un vin de care te poti bucura alaturi de paste sau ragu. Are arome imbatatoare de fructe de padure si cirese negre", se arata in topul revistei Decanter.

La Umbra Merlot (Dealu Mare, 2012) este notat cu 16,5 puncte, dintr-un total de 20 (88/100 puncte, clasament general). Vinul a fost creat special de Cramele Halewood pentru piata externa, in special pentru Marea Britanie, Germania si Olanda, iar anul acesta a fost premiat cu medalia de bronz la International Wine and Spirit Competition 2013.

Vinul are 13% alcool si costa 5,99 lire sterline (7 euro) in reteaua britanica Waitrose, iar in Romania poate fi cumparat doar din magazinele Halewood - The Winery Outlet din Bucuresti, Ploiesti, DN1 Breaza-Nistoresti, Sinaia, Azuga, Brasov, Sibiu, Targoviste, Constanta si Urlati.

#La Umbra Merlot Halewood, #vin romanesc Decanter, #vin merlor Dealu Mare , #Vinuri romanesti