Savureaza o sampanie vintage dedicata stilului Bond

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 00:00
2706 citiri
Savureaza o sampanie vintage dedicata stilului Bond
Foto: Champagne Bollinger

Filmele dedicate celebrului spion britanic au avut inca din 1973 o recuzita de bauturi fine asigurate de casa de vinuri Bollinger. In aceste conditii, era de asteptat ca Bollinger sa si dedice o sampanie stilului James Bond.

Bollinger 007 Spectre este o editie de colectie lansata odata cu premiera noului film din seria Bond, iar fanii vor aprecia gustul desavarsit al unui vin spumant din productia 2009 a celebrei case de vinuri, remarca revista Market Watch.

Sampania Bollinger si-a facut debutul pe marele ecrane in "Live and let die" (1973), primul film din seria Bond care l-a avut pe Roger Moore in rolul agentului MI-6.

In mod ciudat insa, intre casa Bollinger si detinatorii francizei Bond nu exista niciun contract semnat pentru promovarea bauturii, ci doar un "gentelmen's agreement" respectat cu strictete de cele doua parti.

Nu este de mirare ca, la casele mari, cuvantul dat este si respectat. Pana la urma, Bollinger este sampania preferata de Casa Regala britanica, iar agentul 007 este cel mai indraznet spion aflat in slujba reginei.

Lansarea editiei limitate a sampaniei Bollinger 007 Spectre este si o incununare a doi ani fructuosi pentru casa de vinuri franceza.

Bollinger este un nume respectat in lumea iubitorilor de sampanie fina, iar anul trecut vanzarile casei au atins 1% din piata internationala de sampanie.

Pachetul special 007 da dovada de eleganta atat in ceea ce priveste ambalajul, cat mai ales in selectia excelenta de struguri pentru crearea bauturii spumante.

Sampania Bollinger 007 Spectre reda o nota fructata de citrice, vanilie si alune care explodeaza in bule fine atunci cand degusti bautura, evitand totodata gustul sec al vinurilor nobile.

Foto: Pexels

Este un excelent companion al mancarurilor pe baza de fructe de mare, pui sau vanat cu pene, dar la fel de bine poate fi savurata simpla sau alaturi de o branza uscata din Franta.

Iar la pretul de doar 230 de dolari/caseta nu mai ramane decat sa desfaci sticla si sa urezi invitatilor tai: Bon appetit!

#sampanie Bollinger Spectre 007, #James Bond, #bauturi fine, #sampanie lux , #Vinuri