Dacia cucereste piata auto din Rusia. Vezi cele mai vandute modele

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 16:05
2032 citiri
Dacia cucereste piata auto din Rusia. Vezi cele mai vandute modele

Modelele Duster, Logan si Sandero s-au situat, anul trecut, in topul celor mai bine vandute masini in Rusia, conform datelor publicate miercuri de Association of European Businesses (AEB), transmite Reuters.

In 2013, pe primul loc in topul celor mai bine vandute masini in Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 166.947 unitati), fabricat de AvtoVAZ, pe locul patru, cu 83.702 unitati, a fost modelul Duster, fabricat de Renault, locul sapte a fost ocupat de modelul Focul, cu 67.142 unitati, apartinand lui Ford, in timp ce pe locurile 13 si 14 au fost modelele Logan si Sandero, de la Renault, cu 50.894 si, respectiv, 43.737 de unitati.

Piata auto din Rusia se va confrunta cu inca un an slab, din cauza incetinirii cresterii economice, a avertizat presedintele Association of European Businesses (AEB), Joerg Schreiber.

Vanzarile auto in Rusia ar urma sa scada cu 1,6% in 2014, la 2,73 milioane de unitati, dupa ce, in 2013, vanzarile de masini si vehicule comerciale usoare au inregistrat un declin de 5,5%, la 2,78 milioane de unitati, conform datelor AEB.

In 2012, in Rusia s-a vandut un numar record de vehicule - 2,93 milioane - aceasta piata fiind a doua din Europa, dupa Germania.

Producatori auto importanti, cum ar fi General Motors, Ford, Renault si Fiat, au investit semnificativ in Rusia, sperand intr-un avans semnificativ pe aceasta piata.

'Nu as numi 2013 un an rau, dar perspectivele pentru 2014 sunt mai slabe. Ne asteptam la o piata mai stabila, iar pe unele segmente s-ar putea inregistra crestere', a apreciat Schreiber.

Potrivit unui acord convenit anul trecut, alianta Renault-Nissan va prelua controlul producatorului auto rus AvtoVAZ, in 2014.

Impreuna, Renault, Nissan si AvtoVAZ controleaza 30% din piata auto din Rusia, obiectivul fixat de directorul general Carlos Ghosn fiind atingerea unei cote de piata de 40%, in anul 2016.

Renault are trei uzine in America Latina - in Argentina, Brazilia si Columbia-, pe langa cele sase din Franta. Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#vanzari Dacia Rusia, #vanzari Logan Rusia , #Cota de piata