Constantin: Autostrada Pitesti-Sibiu este de importanta strategica. Voi lupta pentru ea

Luni, 18 August 2014, ora 14:56
1479 citiri
Constantin: Autostrada Pitesti-Sibiu este de importanta strategica. Voi lupta pentru ea

Presedintele Partidului Conservator, deputatul de Arges Daniel Constantin, afirma ca autostrada Pitesti-Sibiu este una de "importanta strategica", de constructia careia depinde soarta angajatilor de la Automobile Dacia Pitesti.

Liderul conservator a comentat, luni, declaratia presedintelui PNL, Klaus Iohannis, potrivit careia autostrada Sibiu-Brasov ar fi mai rentabila decat cea care ar lega Sibiul de Pitesti. El a sustinut ca liberalul da dovada de "iresponsabilitate si ignoranta" fiindca poate pune in pericol, prin afirmatiile sale, cele 18.000 de locuri de munca ale lucratorilor de la Automobile Dacia.

"In ceea ce ma priveste, atat in calitate de deputat de Arges, dar si de vicepremier, voi lupta ca aceasta autostrada sa se construiasca, in ciuda unor declaratii iresponsabile! Chiar daca pare mai scumpa ca realizare, autostrada Pitesti - Sibiu va beneficia de finantare europeana si ea se regaseste deja in documentele trimise de Guvern la Comisia Europeana, fiind considerata de importanta strategica. Pana la urma, atunci cand vorbim de salvarea a mii de locuri de munca pentru oameni, de salvarea unui oras, costurile colaterale conteaza mai putin, iar o viziune inteleapta tine cont de asta", a declarat, pentru AGERPRES, vicepremierul Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, Klaus Iohannis demonstreaza, prin declaratiile sale, faptul ca "nu reuseste sa aiba o gandire de ansamblu, o viziune la nivel national, in care sa conteze interesul tuturor cetatenilor din aceasta tara, si nu doar interesul sau, personal, de primar al Sibiului".

"Il atentionez pe dl. Iohannis ca de aceasta autostrada Sibiu-Pitesti depinde soarta celei mai mari intreprinderi private din Romania, care da de lucru la 18.000 de angajati, si care asigura, indirect, alte 23.000 mii de locuri de munca in industria orizontala din zona si alte cateva 18.000 in tara. Daca dl. Iohannis nu stie, vorbim de o companie care reprezinta 4% din PIB-ul Romaniei si care asigura 10% din exporturile tarii noastre! A auzit dl. Iohannis strigatele angajatilor de la Automobile Dacia cand au iesit in strada sa ceara autostrada care va mentine economia locala si nu numai? Sau nu s-au auzit pana la Sibiu? Ii repet eu: daca autostrada nu se va construi, este foarte posibil ca Renault sa isi puna semne de intrebare cu privire la investitia din Romania!", a adaugat liderul conservatorilor.

Totodata, el a reamintit faptul ca Renault si-a deschis de curand o fabrica in Maroc, "creand deja un sentiment de nesiguranta printre miile muncitori argeseni".

"Ce facem in aceasta varianta (daca Renault isi va reanaliza investitia in Romania - n.r.) cu oamenii care ar putea ramane pe drumuri? Vor merge la Sibiu? Le va gasi dl. Iohannis locuri de munca? Are el capacitatea sa creeze locuri de munca, altfel decat prin bani alocati de Guvern pentru proiecte de Capitale europene?", a adaugat Daniel Constantin.

#constantin autostrada, #Iohannis autostrada, #Iohannis constantin , #Investitii