Sova: Dacia va avea, pana in 2015, autostrada intre Sibiu si Nadlac

Marti, 25 Martie 2014, ora 08:59
2708 citiri
Sova: Dacia va avea, pana in 2015, autostrada intre Sibiu si Nadlac

Vestea buna pentru Dacia este ca, pana la sfarsitul anului 2015, vom avea autostrada completa intre Sibiu si Nadlac si ne gandim la o solutie atat pentru Pitesti, cat si pentru Craiova, pentru calea ferata, a declarat, luni, la postul public de televiziune, ministrul Transporturilor, Dan Sova.

'Autostrada Craiova-Pitesti o facem in parteneriat public-privat sau in concesiune, avem procedura in derulare si vom stabili castigatorul undeva in luna iulie /2014, n.r./. De la Craiova la Calafat, care se afla pe reteaua principala de transport, o vom face din fonduri europene. Si pentru Craiova si pentru Pitesti vom crea conditii sa iasa fie la Calafat fie la Constanta... Mai mult decat atat, vreau sa va spun ca, in cursul zilei de vineri si in cursul zilei de astazi, am avut discutii si incercam sa gasim solutii atat pentru Pitesti, cat si pentru Craiova pentru calea ferata. Exista calea ferata Pitesti prin Slatina-Craiova care se duce apoi spre sud, dupa aceea la Caransebes si spre Curtici. Vrem sa vedem daca gasim o solutie sa-i ajutam si cu transportul pe calea ferata. Este o ruta prin sud pe Caransebes, pe Coridorul IV A european. Am prezentat aceasta idee astazi ambasadorului Frantei, cu care am avut o discutie. Problemele sunt doua in principal: prioritatea si viteza de deplasare', a spus Sova.

Pana la finele lui 2015, va exista autostrada completa intre Sibiu si Nadlac

Totodata, ministrul Transporturilor a mentionat ca, pana la finele anului 2015, va exista autostrada completa intre Sibiu si Nadlac, in acest context ramanand de finalizat distanta dintre Pitesti si Sibiu in lungime de 120 de kilometri.

'Vestea buna pentru Dacia este ca, pana la sfarsitul anului 2015, noi vom avea autostrada completa intre Sibiu si Nadlac. Va ramane, practic, doar Pitesti-Sibiu, adica 120 de kilometri. Mai mult decat atat, am avut o convorbire la Consiliului PPE de saptamana trecuta cu ministrul maghiar al Transporturilor si mi-a zis ca si ei ajung in acest an cu autostrada la Nadlac. Cu un an inaintea noastra...', a afirmat oficialul.

Dan Sova a declarat, luni seara, ca lucrarile la autostrada Pitesti-Sibiu vor demara la sfarsitul anului 2015 cu doua tronsoane mari, respectiv pe ruta Pitesti-Curtea de Arges-Rm. Valcea si Sibiu-Boita.

Conform informatiilor publicate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania /CNADNR/, autostrada Pitesti-Sibiu va avea 116,64 km, iar valoarea estimata a proiectului este de 3,246 miliarde euro.

#sova autostrada, #dacia autostrada, #dacia sova , #Investitii