Franta castiga 900 de euro din vanzarea fiecarui autoturism Dacia Logan

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 09:49
2752 citiri
Franta castiga 900 de euro din vanzarea fiecarui autoturism Dacia Logan
Sursa foto: Autoevolution.com

Vanzarea fiecarui autoturism Dacia Logan, Sandero sau Duster conduce la achizitia de componente in valoare de 800 pana la 900 de euro produse la uzinele franceze, a declarat directorul programului "entry" de la Renault, Arnaud Deboeuf, pentru cotidianul francez "La Tribune".

Aceste modele de autoturisme ieftine sunt toate asamblate in tari cu costuri reduse, in principal in Romania, dar includ componente mecanice care deseori sunt produse in Franta.

"41% din productia uzinei de la Douvrin (Pas-de-Calais) este destinata pentru autoturismele din gama entry", a declarat Arnaud Deboeuf.

Este vorba despre 120.000 de motoare de 1,2 litri pe an, care sunt produse in Franta si expediate spre uzinele de asamblare de la Pitesti (Romania) sau Tanger (Maroc). Douvrin este o uzina detinuta in comun de PSA si Renault si are 3.450 de angajati.

De asemenea, "20% din productia uzinei de la Cleon (3.500 de angajati) echipeaza vehiculele din gama entry", a mai spus Deboeuf.

Motoarele de 2 litri produse la Cleon echipeaza autovehiculele Duster asamblate la uzinele de la Moscova (Rusia), Curitiba (Brazilia), Medellin (Columbia) si Pitesti. In 2012, aproximativ 110.000 de astfel de motoare au fost produse la Cleon. In plus, numeroase cutii de viteza sunt produse in Franta. "20% din productia de la Ruitz (Pas-de-Calais)" se regaseste in modelele entry.

Renault isi pastreaza capacitatea de productie din Franta pentru anumite tipuri de piese

Intrebat daca Renault va continua sa cumpere componente din Franta, in conditiile in care produce, de asemenea, motoare in Romania si Brazilia sau transmisii, tot in Romania, Deboeuf a raspuns: "da, vom continua sa cumparam din Franta, deoarece partea mecanica presupune investitii masive. Cea mai ieftina solutie este utilizarea capacitatilor existente, iar acestea exista in Franta".

Valoarea pieselor "made in France" pentru Dacia Logan, Sandero sau Duster cumparate in acest an ar urma sa se ridice la 800 - 900 milioane de euro. Renault spera ca in 2013 sa vanda "peste un milion de autovehicule din gama entry, fata de 953.000 anul trecut", a estimat Arnaud Deboeuf.

Compania Dacia de la Mioveni a fost preluata de Renault in anul 1999. Renault a lansat, pana in prezent, sapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway si Dacia Duster.

Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#vanzari Dacia Logan, #castig Franta Dacia, #profit vanzari Dacia, #costuri productie Dacia , #Profit