6000 de automobile vor fi casate in Romania

Luni, 09 Februarie 2009, ora 11:25
1420 citiri
6000 de automobile vor fi casate in Romania

Constructorul de automobile Dacia isi reia productia, in ciuda unei noi scaderi a vanzarilor si in asteptarea planului roman de prima pentru casare, a declarat directorul general al grupului, citat de AFP.

"Vom relua activitatea luni si nu trebuie sa va asteptati la alt anunt imediat", a declarat pentru AFP directorul general francez Fourmont, facand referire la reluarea activitatii din 12 ianuarie care a fost urmata la doar cateva ore de un nou anunt de incetare a activitatii pentru 15 zile incepand cu 26 ianuarie.

"Putin incurajati" de cifrele de vanzari din ianuarie pe piata locala, "aproximativ 1.900 de unitati fata de 6.600 in ianuarie 2008", cei de la Dacia asteapta metodele exacte ale primei de casare care "ar trebui sa intre in vigoare la inceputul lui martie".

Acest plan prevede o prima de 3.800 de lei (aproximativ 900 de euro) pentru masinile care au cel putin 12 ani, bani pentru cumpararea unui automobil nou, mai putin poluant.

In total, 6000 de automobile vor fi casate in 2009. "Sistemul romanesc este complex, bazat in special pe procentaje acordate pentru fiecare marca, si asteptam sa descoperim procentajul care ne-a fost alocat", a explicat Fourmont care urmeaza in egala masura masurile luate sau discutate in alte tari europene precum Germania, Spania si Italia.

"Vom avea o viziune mai precisa la sfarsitul lunii. De aceea am fost prudent cand am spus ca trebuie sa asteptam primavara", a insistat Fourmont, facand referire la anuntul unor posibile disponibilizari, intre 3 - 4.000 de angajati "daca piata nu se amelioreaza pana in primavara".

Productia Dacia a fost oprita pentru 15 zile din 26 ianuarie, aceasta fiind a cincea intrerupere de la sfarsitul lunii octombrie 2007. In timpul orpririi temporare a activitatii, angajatii au primit 85% din salariile brute.
a a supapei de reglaj (echiparile 1.6L 16V pe benzina), senzor de distributie si senzor de reglare a aerului (pentru motorizarile diesel 1.5Ci). Divizia interior produce unitatea de control a caroseriei (BCM - Body Control Unit) si aduce un plus de entertainment, furnizand, pentru modelele destinate pietei sud-americane, sistemul audio.

Divizia Contitech contribuie la echiparea noului model Dacia Sandero cu membrane pentru reglarea distributiei de combustibil si tubulatura pentru servodirectie, ultimele produse la fabrica Timisoara.

Fiecare al doilea autoturism Dacia Sandero paraseste banda de productie cu anvelope de prima dotare Continental - majoritatea cu ContinentalEcoContact 3, produse la Timisoara. Dacia a fost in anul 2005 primul partener de echipamente de prima dotare al fabricii de anvelope Continental din Timisoara. Aceasta unitate de productie colaboreaza si cu alti clienti pentru echipamente de prima dotare cum ar fi Fiat, Ford, GM, Honda, Hyundai, Nissan, Suzuki, Toyota sau VW.

Continental AG se afla in Romania inca din anul 1998 si volumul investitiilor a depasit de atunci 350 de milioane de euro. Concernul este reprezentat in Romania cu cinci din cele sase divizii ale concernului si este unul dintre cei mai atractivi angajatori din Romania, oferind peste 6.200 de locuri de munca in locatiile Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi.

Cu o cifra de afaceri estimata la peste 26,4 miliarde de euro in anul 2008, concernul Continental AG este unul dintre furnizorii de top ai industriei de automobile la nivel mondial. Prin produsele si solutiile oferite partenerilor sai figureaza anvelope, sisteme de franare, componente pentru mecanismele de rulare, infotainment, electronica pentru vehicule, anvelope si elastomeri tehnici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Închirierea auto pe termen lung vs pe termen scurt: care este cea mai bună opțiune pentru tine?
Închirierea auto pe termen lung vs pe termen scurt: care este cea mai bună opțiune pentru tine?
Ești în căutarea unei modalități flexibile și convenabile de a-ți extinde călătoriile? În acest context, mașinile de închiriat reprezintă o soluție flexibilă, chiar convenabilă, fie...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#casare, #dacia, #dealeri, #masini , #stiri Dacia