AFM: Dupa doua trageri din etapa a II-a a programului Rabla au fost date 13.315 masini

Marti, 04 August 2009, ora 15:43
1592 citiri
AFM: Dupa doua trageri din etapa a II-a a programului Rabla au fost date 13.315 masini

Romanii au semnat note de acceptare pentru 13.315 masini din cele 28.457 de masini oferite in a doua etapa a programului Rabla, iar Dacia a ramas marca preferata, potrivit datelor furnizate, marti, de Administratia Fondului de Mediu (AFM), la solicitarea NewsIn.

Astfel, potrivit AFM, in perioada 15-31 iulie 2009 au fost date 5.065 de autovehicule.

Anterior, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, anunta ca pana pe 14 iulie au fost cumparate 4.737 de masini in cadrul celei de-a doua etape.

In luna iunie - care a reprezentat prima tragere din cadrul celei de-a doua etape - romanii semnasera note de acceptare pentru 3.513 autoturisme.

"Cresterea de 2,8 ori a notelor de acceptare pentru masinile oferite in iulie in cadrul programului Rabla fata de luna anterioara, respectiv la 9.802 de la 3.513, se datoreaza noilor modificari legislative referitoare la introducerea in legislatie a facilitatilor de leasing si de rate", au precizat pentru NewsIn reprezentantii AFM.

In cadrul celei de-a doua etape mai exista o tragere, care se va derula in cursul lunii august.

Marcile preferate de romani, in cadrul celei de-a doua etape au fost Dacia, Opel, Chevrolet, Renault-Nissan.

La popul opus s-au situat Honda, Audi si Lada. Guvernul a mai decis pe 3 iunie ca o persoana poate cumpara mai multe autovehicule prin programul Rabla, iar prima de casare va fi acordata si pentru autoutilitarele usoare, de pana la 3,5 tone.

Dupa prima etapa, care s-a derulat in intervalul 20 martie - 29 mai 2009, au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme vechi, suma distribuita fiind de 43.863.400 lei, potrivit datelor revizuite publicate de AFM.

A treia etapa a programului, care se va derula de la 1 septembrie pana pe 11 decembrie, are alocate 38 milioane lei (pentru 10.000 de masini), dar suma poate creste sau scadea in functie de alocarile din a doua etapa.

Ministerul Mediului pregateste un proiect prin care va permite accesul in programul Rabla si al persoanelor care-si cumpara masini vechi in scopul obtinerii primei de casare de la stat.

Astfel, ministerul ii incurajeaza pe romanii care au masini mai vechi de 10 ani in stare de functionare, dar nu intentioneaza sa intre in programul Rabla, neavand bani pentru achitarea diferentei pentru o masina noua, sa le vanda unor persoane interesate sa participe la program.

De asemenea, ministerul lucreaza la niste norme care sa permita si firmelor sa achizitioneze masini prin programul Rabla, incepand din septembrie.

In 2009, bugetul pentru programul Rabla care poate fi accesat de populatie este de 190 milioane lei, aferent scoaterii din uz a 50.000 de masini vechi.

Firmele vor avea o alocare de 38 milioane lei pentru schimbarea a 10.000 de autoturisme vechi si cu grad mare de poluare. Prima de casare este de 3.800 lei. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#program, # Rabla, # autoturisme, # Dacia , #stiri Dacia