AFP: Dacia va lansa modelul Sandero in Europa, sora mai mica a Loganului, in iunie

Miercuri, 05 Martie 2008, ora 11:42
1140 citiri
AFP: Dacia va lansa modelul Sandero in Europa, sora mai mica a Loganului, in iunie

AFP (Franta) - Constructorul roman de automobile Dacia (99,43% filiala a francezilor Renault) va lansa in preajma lunii iunie, in Europa, modelul sau Sandero, sora mai mica a Loganului, una dintre cele mai ieftine de pe piata continentala. Noul model bicorp va fi lansat simultan in Romania si in majoritatea tarilor europene pe a caror piata este prezenta, a declarat pentru AFP directorul de marketing al gamei, Jan Ptacek.Constructorul nu a vrut sa dezvaluie vanzarile estimate pentru Sandero, nici pretul cu care va fi lansat, dand simplu asigurari ca acesta se va situa cam la acelasi nivel cu al Loganului, vandut acum cu aproximativ 5.800 de euro in Romania pentru modelul de baza si 7.600 de euro in Franta.


Avand in vedere succesul modelului tricorp Logan, lansat in 2004, Dacia intentioneaza sa-si mareasca capacitatea de productie pana la 350.000 de automobile in 2008, a declarat Beatrice Foucher, purtatorul de cuvant al Renault, prezentand noul model la Salonul de automobile de la Geneva.


Prin comparatie, Dacia a vandut anul trecut 230.000 de automobile, inregistrand o crestere de 17,4% in ceea ce priveste vanzarile modelului Logan, in special in Europa de vest.


O a doua uzina isi va deschide portile in Maroc, in anul 2010, pentru a completa productia celei din Casablanca, a anuntat doamna Foucher.


Potrivit lui Jan Ptacek, modelul Sandero este produs si comercializat din decembrie sub marca Renault pe piata din Brazilia, unde cunoaste "un succes important". Berlina cu 5 locuri masoara 4,02 metri lungime si are o capacitate de 320 de litri, pe care Dacia o prezinta ca fiind cea mai mare pentru aceasta categorie de vehicule. Masina se inscrie in categoria automobilelor cu impact ecologic deosebit de redus, cu 120 de grame de dioxid de carbon emise pe kilometru. Insistand pe fiabilitate, constructorul ofera clientilor o garanie de 3 ani sau 100.000 de kilometri. Dacia, constructor cu vechime de 42 de ani, a fost achizitionata de Renault in 1999.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...