Basescu: De maine, voi merge cu o masina Dacia si voi cumpara doar produse romanesti!

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 09:57
1810 citiri
Basescu: De maine, voi merge cu o masina Dacia si voi cumpara doar produse romanesti!

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat ieri, la Craiova,dupa o vizita la Uzina Ford, ca pe parcursul crizei economice va circula cu o masina Dacia si va cumpara produse romanesti.

"Insa, pe de alta parte, o sa va spun un lucru simplu. Eu circul cu o masina Volkswagen. De maine, va asigur ca voi merge cu o masina Dacia. Tot de maine o sa ma uit de zece ori cand ma duc sa fac cumparaturile sa cumpar rosii romanesti, lapte romanesc, unt romanesc. Asa, fiecare din noi putem ajuta chiar economia nostra. Si mai fac un lucru. Nu cumpar decat ceea ce intr-adevar imi trebuie. In situatii de criza toti trebuie sa ne chivernisim mai bine banii. In loc de zece becuri in casa, o sa folosesc doar doua, ca imi ajung", a spus Traian Basescu .


Presedintele a mai spus ca in Romania se resimt doar efectele crizei de la nivel mondial, iar statul ar trebui sa ajute firmele sa isi pastreze angajatii.

"Plecam de la o realitate. Criza nu este generata de Romania. Daca ne referim strict la Europa, tarile din zona euro au intrat in regim de recesiune, a fost oficial anuntat. Romania exporta in aceste tari. 80 la suta din productia noastra se exporta in tarile intrate in recesiune. Pentru astfel de situatii este clar ca si oamenii din Romania suporta efectele recesiunii, pentru ca se reduc importurile. Ceea ce avem noi de facut este ca prin interventia statului, interventie legala, in limite legale, permise de statutul nostru de stat european, sa ajutam companiile sa nu treaca la disponibilizari masive, atat cat o putem face, pentru a diminua efectul recesiunii", a mai precizat Basescu.


Presedintele Traian Basescu s-a aflat ieri intr-o vizita la Uzina Ford de la Craiova pentru a se interesa de evolutia investitiilor. Vizita sa a facut parte dintr-o actiune mai ampla, acesta aflandu-se in aceasta dupa-amiaza si la uzina Dacia Pitesti si la combinatul Oltchim Valcea, unde a discutat cu administratiile solutii pentru contracararea efectelor crizei economice