BEI da bani numai pentru proiectele viabile

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 16:00
2089 citiri
BEI da bani numai pentru proiectele viabile

Banca Europeana pentru Investitii va imprumuta constructorii auto cu 7 miliarde de euro in prima jumatate a acestui an, pentru dezvoltarea de autovehicule ecologice, existand posibilitatea suplimentarii finantarii pana la sfarsitul anului.

Suma este aproape dubla fata de cele 4 miliarde euro anuntate in decembrie pentru dezvoltarea de masini ecologice, a declarat Rainer Schlitt, purtator de cuvant al BEI, preluat de Mediafax.

El a precizat ca exista posibilitatea suplimentarii fondurilor pana la sfarsitul anului pentru acei constructori auto care prezinta proiecte de transport auto ecologic.

Presedintele bancii, Philippe Maystadt, a declarat, insa, ca institutia pe care o conduce nu se va angaja in salvarea companiilor cu probleme. "BEI nu este aici pentru a asigura lichiditati pe termen scurt. Vreau sa fie limpede ca rolul nostru este de a sprijini proiectele viabile", a afirmat Maystadt, intr-un interviu acordat Financial Times.

Oficialul a precizat ca fondurile alocate de banca pentru finantarea companiilor nu reprezinta, in niciun caz, subventii acordate de stat. "Acordam imprumuturi. Dupa aceea ne vrem banii inapoi", a spus el.

Guverne din diferite regiuni ale lumii au anuntat, in ultimele luni, programe de sprijin pentru industria auto, afectata grav de scaderea cererii, criza creditelor si problemele economice.

Franta va acorda 6 miliarde euro principalilor constructori auto, PSA Citroen-Peugeot si Renault, ultimul prezent si in Romania, unde detine uzina Dacia de la Mioveni.

Spania a anuntat, saptamana trecuta, un program de 4 miliarde euro, de asemenea pentru sustinerea industriei auto.

Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Dacă vă gândiți să cumpărați un aspirator sau un mop cu abur, dar nu sunteți siguri pe care să îl alegeți, ați ajuns la locul potrivit. Vă vom oferi informațiile pe care trebuie să...
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
#bei, # ecologice, # miliarde, # auto , #stiri Dacia