Boc: automobilul electric, o prioritate nationala

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 15:11
1391 citiri
Boc: automobilul electric, o prioritate nationala

Automobilul electric este o prioritate nationala si saptamana viitoare se va infiinta un grup interministerial care va pregati strategia pentru ceea ce inseamna motorul electric, a anuntat vineri premierul Emil Boc, intr-o vizita efectuata la Automobile Dacia Mioveni, transmite corespondentul NewsIn.

Emil Boc a anuntat ca Romania trebuie sa se pregateasca pentru masina viitorului, cea cu motor electric.

"Voi constitui in sedinta de guvern viitoare un grup interministerial care va lucra platforma viitoare a taxei de poluare si pentru a pregati strategia Romaniei pentru ceea ce inseamna motorul electric, automobilul electric, pentru ca masina electrica va fi masina viitorului in 10 - 20 de ani de aici inainte si trebuie sa ne pregatim, asa cum se pregateste intreaga Uniunea Europeana, pentru a avea masina electrica a viitorului, cu toate avantajele pe care le presupune, de la reducerea poluarii, la reducerea dependentei de petrol si, nu in ultimul rand, la un confort poate mai mare pentru cetateni", a spus Emil Boc, aflat intr-o vizita la Uzinele Dacia din Mioveni.

Premierul a mai precizat ca Dacia este un obiectiv strategic pentru Romania, iar vizita de vineri a insemnat si un fel de inventar al urmatoarelor provocari pe care le are in vedere uzina de automobile.

"Pentru Romania Dacia Renault este o investitie strategica, atat prin continut cat si prin locurile de munca pe care le asigura. Dorim ca in continuare Dacia Renault sa fie a doua unitate reprezentativa a grupului Renault, dupa Franta. Este un obiectiv major pe care ni-l propunem, ca Romania sa fie dupa Franta urmatorul partener strategic ca importanta.

In al doilea rand, spre sa ne tinem de cuvant in ceea ce promitem sa facem. Astazi am facut un inventar al principalelor provocari pe care le are Dacia si vreau sa ii asigur in continuare de sprijinul nostru", a mai spus Emil Boc.
 
Totodata, primul ministru a spus ca Guvernul va sprijini uzina constructoare de masini pentru toate proiectele de infrastructura, dar si pentru modernizare, pentru ca Dacia genereaza peste 130.000 de locuri de munca.

"Ne intereseaza soarta locurilor de munca. Sunt 18.000 de locuri de munca aici, sunt peste 130.000 de locuri de munca pe orizontala generate de Dacia Renault si sunt interesat de mentinerea acestor locuri de munca. Azi am facut un inventar al principalelor provocari pe care le are Dacia si vreau sa-i asigur de sprijinul Guvernului pentru dezvoltarea Dacia si pentru proiectele de infrastructura aferente.

Am discutat azi proiecte de infrastructura care sa sprijine Dacia Renault, dar si proiecte care sa vizeze modernizarea intreprinderii, de la noi motoare, la cutii de viteza, noi programe care vor intra in sprijinul legal al Guvernului", a mai afirmat premierul Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#boc, #automobil, #electric, #dacia, #mioveni , #stiri Dacia