Cele mai vandute masini second-hand din Romania

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 19:10
6021 citiri
Cele mai vandute masini second-hand din Romania

Marcile germane ocupa primele locuri in topul masinilor second-hand scoase la vanzare de catre romani pe site-ul Autovit.ro, a anuntat Attila Okanyi, director general Autovit.ro. Opel Astra este cel mai listat model, urmat de Volswagen Golf si Passat, pe site-ul de vanzari de automobile SH, a mai precizat acesta.

Din totalul de 22.000 de anunturi listate, mai mult de jumatate se refera la marcile germane.

Pe langa Opel Astra si Volswagen Golf si Passat, printre marcile scoase la vanzare se numara BMW, Audi, Ford Mercedes Benz.

Dacia Logan se afla pe locul 8, cu 12.885 anunturi.

Directorul Autovit a precizat ca cele mai cautate modele apartin autovehiculelor fabricate in 2007, site-ul gazduind 250.000 de astfel de anunturi.

In ceea ce priveste masinile noi, fabricate dupa 2008, Volswagen se afla pe locul I, urmat de Dacia.

In urma unei analize a pietei, s-a observat o crestere a numarului de romani care prefera masinile Euro 3 si Euro 4. 70% dintre anunturile de pe site-ul auto se refera la astfel de masini, in timp ce doar 3,16% este procentul anunturilor cu masini Euro 5.

In ceea ce priveste pretul de vanzare afisat in anunt, 44% dintre masini au fost puse la sub 5.000 de euro, 32% in intervalul 5-10.000 euro si doar 3% la peste 30.000 de euro.

Okanyi estimeaza ca la majoritatea masinilor ieftine, sub 5000 euro, palierul de negociere nu depaseste 5%, in timp ce pentru masinile ce ajung la 20.000 euro, palierul de negociere ajunge la 10% sau chiar mai mult.

De asemenea, directorul Autovit spune ca in Romania, piata se afla intr-o continua maturizare, astfel incat nu mai depinde de masinile aduse din import, 70% dintre acestea fiind deja inmatriculate in Romania.

Majoritatea anunturilor postate apartin persoanelor fizice, 85%, restul de 15 % fiind postate de dealeri auto.

Reprezentantii site-ului au anuntat ca in momentul de fata au peste 1 milion de vizitatori unici/luna si estimeaza pentru 2011 o crestere a cifrei de afaceri cu 45%.

De asemenea, tot pentru 2011 Autovit pregateste o aplicatie pentru Android si o rubrica pentru masini noi unde dealerii interesati pot posta anunturi pentru masini neruate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#masini second-hand, #autovit, #autovehicule, #anunturi auto , #stiri Dacia