Chiriile la birouri, scad cu 20% intr-o singura luna

Marti, 10 Februarie 2009, ora 14:48
2582 citiri
Chiriile la birouri, scad cu 20% intr-o singura luna

Daca in 2008, chiriile spatiilor de birouri din Bucuresti au crescut pana la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, se pare ca acum revin la niveluri de bun simt.

De la inceputul acestui an nivelul acestora a scazut cu pana la 20%. Dar, chiar si asa, segmentul office ramane cel mai dinamic din piata imobiliara actuala.

Piata spatiilor de birouri nu este blocata, motivele celor mai multe tranzactii sunt fie relocarea companiilor in spatii mai mici si implicit mai ieftine, fie subinchirierea unei parti dintr-un birou", explica consultantii de la Eurometropola.

De exemplu, in zona Muncii, un spatiu de 1.500 euro/mp, cu acces la bulevard, se inchiriaza acum cu 10 euro/mp, iar in zona Dorobanti, chiria la birouri cu spatiu de 1100 mp a ajuns la 19 euro/mp.

Companiile mici si mijlocii solicita spatii de pana la 200 mp, iar daca aceasta suprafata este mai greu de gasit intr-un office-building, vilele revin in atentia chiriasilor.

Costurile pentru o vila sunt mai scazute si ofera mai multa intimitate, insa spatiul interior nu se poate readapta in functie de activitatea pe care compania o desfasoara, cum este cazul cladirilor de birouri, unde chiriasul are libertatea de a-si compartimenta spatiul.

"Daca anul trecut cu 16 euro/mp nu te puteai orienta decat intr-o zona periferica, acum poti aspira la o zona centrala. Exista o oferta chiar in apropiere de Blvd. Dacia, o suprafata accesibila, 225 mp", conchide reprezentantul EuroMetropola.

#birouri, #chirii, #scadere , #stiri Dacia