"Ciolos este potrivit pentru functia de comisar"

Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 17:04
1612 citiri
"Ciolos este potrivit pentru functia de comisar"

Presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Valeriu Tabara, considera ca Dacian Ciolos este potrivit pentru functia de comisar european pentru agricultura, vazandu-l ca pe o persoana cu experienta in sectorul agricol si, in special, in domeniul politicilor agricole, conform NewsIn.

"Ciolos, dincolo de critici, este un om cu experienta in politici comunitare, un om cu o vedere de ansamblu. E mai bun si decat mine, eu am o viziune la nivel macro, dar Ciolos cunoaste gandirea de la nivelul institutiilor comunitare. Trebuie doar sa aiba mai multa incredere in fortele proprii si mai mult curaj", a declarat pentru NewsIn Valeriu Tabara.

Astfel, potrivit acestuia, experienta lui Dacian Ciolos poate ajuta la intocmirea unor politici agricole care sa avantajeze si tarile din Centrul si Sud-Estul Europei, inclusiv Romania.

"Trebuie sa asculte reprezentantii tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, atat pe cei care doresc reducerea subventiilor, pe cei care vor pastrarea acestora la nivelul actual, cat si pe cei care doresc o crestere si sa contribuie la intocmirea unor politici agricole care sa avantajeze toate statele, inclusiv Romania", a mai spus presedintele Comisiei pentru agricultura.

Valeriu Tabara a afirmat ca il va sustine pe Ciolos in functia de comisar european pentru agricultura
, si, de la nivelul Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, ii va pune la dispozitie toate datele pe care acesta i le va solicita.

De asemenea, asociatiile profesionale din agricultura sustin ca nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru portofoliul agriculturii este cea mai mare realizare a Romaniei din ultimii 20 de ani din sectorul agricol, Ciolos fiind cel mai potrivit pentru acesta functie,un profesionist cu experienta in agricultura.

Guvernul l-a nominalizat la 12 octombrie pe Ciolos pentru functia de comisar european, mizand pe atribuirea portofoliului agriculturii pentru acesta. Presedintele CE Jose Manuel Barroso a anuntat vineri ca romanul Dacian Ciolos este propus pentru portofoliul agriculturii in viitoarea Comisie. Audierile pentru fiecare comisar in parte vor avea loc in luna ianuarie, urmand ca votul final asupra intregii Comisii sa aiba loc la 26 ianuarie.

#ciolos, #comisar, #dacia, #european, #romania , #stiri Dacia