Crossover-ul Duster, primul concept car de la Dacia

Luni, 02 Martie 2009, ora 16:11
5996 citiri
Crossover-ul Duster, primul concept car de la Dacia

Duster este primul concep car al celor de la Dacia care va fi prezentat la cea de-a 79-a editie a Salonul Auto de la Geneva, desfasurat in perioada 5 - 15 martie, a anuntat astazi constructorul de automobile

Crossover-ul Duster a fost proiectat de Renault Design Central Europe, din Bucuresti, in colaborarea cu Renault Design Technocentre din Guyancourt, Franta. Autoturismul are o lungiem de 4,25 metri, o latime de 1,64 metri, o inaltime de 1, 49 metri si cantareste 1.300 de kilograme.

"Duster este un crossover futurist care permite Dacia sa ilustreze valorile sale de marca, bazate pe simplitate, robustete ?i autenticitate, pe un teritoriu unde nu ne-am fi asteptat. In habitaclu regasim toata ingeniozitatea si generozitatea Dacia. Interiorul Duster degaja o senzatie agreabila datorita combinatiei a doua culori dominante, ciocolatiu si albastru. Structura integral vitrata a pavilionului permite luminii sa patrunda in habitaclu. Scaunele fata au un profil foarte subtire, iar forma lor ofera ocupantilor confort si o sustinere optima. Scaunul soferului este sustinut de o structura care se prelungeste pana la consola centrala", noteaza Dacia.

Motorul 1.5 dCi 105 (77 kW) este echipat cu un filtru de particule are un consum limitat la 5,3l/100 km, iar cantitatea de emisii este de numai 139g de CO2/km. Acesat poate atinge suta de kilometri in 9,6 secunde. Cutia de viteze este manuala, cu sase trepte. 

"Duster, primul concept car al marcii Dacia, este un crossover ingenios. Vazut din partea soferului, Duster este un coupe sportiv. Vazut din partea pasagerului, Duster este un MPV (Multi Purpose Vehicle) avand doua usi cu deschidere in sensuri contrare", se arata in comunicatul Dacia.

Dacia este o marca noua pe majoritatea pietelor sale, cu exceptia Europei de Est. Gama Dacia numara in prezent cinci modele, din care trei vehicule de persoane (Dacia Sandero, Dacia Logan si Dacia Logan MCV) si doua vehicule utilitare (Dacia Logan Van si Dacia Logan Pick-Up).

In 2008, vanzarile Dacia au crescut cu 11,7% in conditiile in care pietele auto au cunoscut o scadere de  5,7%. De la preluarea marcii de catre Grupul Renault in 1999 si de la lansarea Logan in 2004, Dacia cunoaste o crestere continua a vanzarilor sale.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#car, #concept, #crossover, #dacia, #geneva , #stiri Dacia