Dacia are resurse sa treaca de criza

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 15:12
2268 citiri
Dacia are resurse sa treaca de criza

In 2008, Dacia s-a inscris in marja de profit prognozat de 6%. Marca romaneasca este singura din grupul Ranault Nissan care a inregistrat profit anul trecut.

Constructorii auto germani sunt suparati pentru ca programul de innoire a parcului auto nu a avut succesul scontat. Sau cel putin, nu pentru producatorii germani, care se vad urmariti de cosmarul Dacia. Potrivit unui studiu, aproape 8% dintre cei care detin masini mai vechi de noua ani se gandesc sa beneficieze de bonusul de 2.500 de euro oferit de statul german. Dintre acestia, 17,2% s-ar orienta catre un automobil Volkswagen, urmatoarele marci in topul preferintelor fiind Dacia, Ford si Fiat.

Dealerii auto spun ca cine nu si-a schimbat masina noua ani nu a facut-o in primul rand pentru ca nu are bani. Decat sa se indatoreze cu peste 20.000 de euro pentru un Volkswagen, se orienteaza catre marci mai ieftine, ca Dacia.

Revista franceza "L'Auto­mobile" a realizat un top al fiabilitatii modelelor compacte, pe primul loc clasandu-se Kia Ceed. Dacia Logan se tine foarte bine cu locul 5, fiind in fata unor modele precum Audi A3, Toyota Auris si Ford Focus. Desi fiabilitatea este importanta, intre modele situate pe locuri apropiate, aceasta poate fi considerata aproximativ la fel.

Ianuarie cu vanzari modeste

Dacia ar putea raporta pentru luna ianuarie o scadere cu peste 75% a vanzarilor, in conditiile in care cererea a fost de 50 de unitati pe zi, fata de 200 de autovehicule pe zi in ianuarie 2008. Constructorul auto va avea o cadenta de productie de 1.085 de unitati pe zi, cu 20% mai putine fata de cele 1.360 de unitati inregistrate zilnic anul trecut.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#dacia, #fiat, #logan, #profit, #renault , #stiri Dacia