Dacia Group: Programul "Rabla" in 2014 este unul modern

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 16:30
2491 citiri
Dacia Group: Programul "Rabla" in 2014 este unul modern

Programul 'Rabla' din acest an este unul modern, in special prin implementarea sistemului informatic si prin accesul liber al clientilor la orice marca auto, precizeaza, vineri, intr-un comunicat de presa, Grupul Dacia.

"Dacia considera ca programul de reinnoire a parcului auto din Romania este o masura care si-a dovedit eficienta in timp. El a permis accesul clientilor romani la achizitia de vehicule noi intr-o perioada economica dificila, sustinand totodata eforturile de improspatare a parcului auto. Programul REMAT din acest an este unul modern, prin evolutiile care au fost aduse, in special prin implementarea sistemului informatic si prin accesul liber al clientilor la orice marca auto. Acest lucru a fost posibil si prin faptul ca autoritatile competente au dat dovada de deschidere si transparenta, luand in calcul propunerile venite din partea industriei si din partea APIA. Primele efectele ale programului din acest an sunt deja incurajatoare', mentioneaza constructorul auto.

Potrivit presedintelui director general al companiei, Nicolas Maure, in anul 2013, Dacia a vandut in Romania aproape de 25.000 de unitati, iar in acest context Dacia-Renault va propune si va sustine in continuare masuri care sa duca la cresterea pietei auto.

Joi, vicepresedintele Consiliului de Administratie Dacia si presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), Constantin Stroe, a afirmat ca 'Rabla a fost atat de bine gandit incat a lasat loc la patrunderea a peste 220.000 automobile second-hand'.

"Nu vreau sa supar pe nimeni, dar numitul Program de Reimprospatare a Parcului National de Automobile a fost atat de bine gandit incat a lasat loc la penetrarea a peste 220.000 automobile second hand. Comertul trebuie sa cunoasca libertate, fara bariere, dar discrepanta este formidabila", a spus Stroe.

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca persoanele fizice interesate sa achizitioneze un autovehicul nou prin Programul 'Rabla' pot merge, incepand din 8 aprilie, la dealerii auto si, ulterior, sa-si caseze masinile mai vechi de opt ani la centrele REMAT, admise de Administratia Fondului pentru Mediu /AFM/.

Pentru editia din acest an a Programului 'Rabla', lansat oficial cu doua luni mai devreme decat in 2013, vor fi alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru persoane juridice si institutii publice. In cazul acestora din urma, ultimele estimari arata ca programul va incepe dupa 20 aprilie.

Posesorii de autovehicule cu o vechime mai mare sau egala cu opt ani isi vor putea achizitiona, in 2014, o masina noua prin programul 'Rabla' pe baza unui tichet valoric in suma de 6.500 de lei, care se va aloca electronic. Practic, este pentru prima data cand voucherele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmand sa fie alocate electronic in sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achizitionarea unui autovehicul nou, la fel ca si anul trecut.

Pentru editia din acest an, bugetul total este de 140 milioane de lei, iar persoanele fizice care doresc sa beneficieze de un tichet electronic se pot adresa direct producatorilor/dealerilor validati in program.

In vederea stimularii achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se va oferi posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 de lei in urmatoarele situatii: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, respectiv achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

Datele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/ arata ca parcul auto national din Romania ajunsese, la finele anului 2013, la aproximativ 5,98 milioane de unitati, in crestere cu 4,73% fata de aceeasi perioada din 2012

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#Dacia Group, #program Rabla 2014, #achizitie masini Rabla, #producator auto Dacia , #stiri Dacia