Dacia intrerupe temporar activitatea dupa Paste

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 15:14
1444 citiri
Dacia intrerupe temporar activitatea dupa Paste

Activitatea Automobile Dacia ar putea fi intrerupta, dupa Paste, cel mai probabil pentru o saptamana, intrucat furnizorii de piese au probleme de aprovizionare cu firmele din Japonia, dupa seismul urmat de valurile tsunami, transmite Mediafax.

"Catastrofa din Japonia are urmari foarte grave pentru industria constructoare de masini din Europa. Se estimeaza ca in Europa peste 600.000 de masini nu se vor fabrica din aceasta cauza.

Nici Dacia nu va fi ferita de aceaste urmari ale catastrofei din Japonia. (...) Dacia a avut si va avea si anul acesta comenzi la nivelul anului trecut.

Sunt firme furnizoare pentru Dacia, de componente pentru Dacia care nu primesc componentele din Japonia si ca atare Dacia este nevoita sa-si adapteze programul de lucru pe urmatoarele luni.

Masura care se va lua dupa Paste este doar prima dintr-o serie de masuri care trebuie luate", a declarat vicepresedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El nu a dat detalii despre programul de lucru in urmatoarele luni.

"Pentru urmatoarele luni avem prevederi contractuale si vom gasi raspuns la toate intrebarile. Este obligatoriu sa facem, pana la finalul anului, masinile pe care le-am prognozat pentru anul 2011. Asta inseamna ca in ultima parte a anului vom lucra foarte intens", a aratat Iordache.

Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii Dacia au declarat ca este posibila intreruperea activitatii, o decizie urmand sa fie luata in urmatoarele zile.

Iordache a mentionat ca salariatii Dacia vor primi de Paste "prima traditionala", negociata in contractul colectiv de munca, reprezentand 30% din salariul mediu brut.

"Anul acesta suma bruta este de 850 de lei. Se va primi o parte din suma neta, in jur de 600 - 650 de lei, si impozitul va fi retinut pe data de 10 a lunii viitoare. Oamenii sunt obisnuiti cu aceasta prima de Paste, de vacanta si de Craciun. Nemultumiti sau multumiti este o negociere contractuala. Suma este mai mare ca anul trecut, nu cu mult, fiindca impozitul este covarsitor", a mai spus Iordache.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#dacia, #activitate dacia, #automobile dacia, #furnizor piese , #stiri Dacia