Dacia nu are nimic nou pentru Salonul Auto de la Frankfurt

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 14:16
1533 citiri
Dacia nu are nimic nou pentru Salonul Auto de la Frankfurt

Salonul Auto de la Frankfurt, care va avea loc intre 17 si 27 septembrie, va gazdui peste 700 de expozanti. Marcile Honda, Nissan, Mitsubishi, Chevrolet si Cadillac nu vor participa, iar Dacia nu va prezenta nicio noutate.

Cele cinci marci care lipsesc de la unul dintre cele mai mari saloane auto din lume au invocat fie criza financiara, fie faptul ca nu au noutati de prezentat.

"Dacia va avea la stand cea mai noua versiune a modelului Sandero, Sandero Stepway", au declarat oficialii Dacia, citati de Mediafax.

La jumatatea acestui an, reprezentantii Renault au declarat ca al saselea model pe platforma Logan, un SUV, va fi prezentat la Frankfurt si lansat anul viitor.

In total, la evenimentul auto vor fi 82 de premiere mondiale, dintre care 42 apartin constructorilor auto si furnizorilor de componente europeni, potrivit organizatorilor.

Printre cele mai importante noutati se numara conceptul BMW Vision EfficientDynamics, cu un motor diesel de 1,5 litri (163 CP) si doua electrice, toate trei propulsoarele fiind capabile sa furnizeze, pentru un interval scurt, spre exemplu intr-o depasire, un total de 356 CP si un cuplu de 800 Newton-metri.

La standul BMW vor mai fi modelele X1 si Seria 5 GT, a caror lansare in Romania este planificata pentru sfarsitul lunii octombrie, conceptul decapotabil Z2, precum si modelele Seria 7 ActiveHybrid si X6 ActiveHybrid.

Mini va prezenta conceptul Mini Coupe, care va intra ulterior si in productie.

Principalul rival al BMW, Mercedes-Benz, va dezvalui conceptul hibrid BlueZero E-Cell, modelul sport SLS AMG si o varianta hibrida a modelului S 500.

Fiat va prezenta decapotabila Fiat 500C si versiuni restilizate (facelift) ale modelelor Grande Punto si Sedici.

Modelul care imparte aceeasi platforma cu Fiat Sedici, Suzuki SX4, va fi lansat si el cu un facelift.

Celelalte marci din grupul Fiat, Alfa Romeo si Lancia, nu vor prezenta modele complet noi, ci versiuni imbunatatite sau editii speciale ale celor existente.

Astfel, Alfa Romeo va avea la stand modelul MiTo Quadrifoglio Verde, echipat cu un propulsor pe benzina turbo de 170 CP, mai putin poluant, iar Lancia va dezvalui automobilul Ypsilon Elle (realizat in colaborare cu marca ELLE), Lancia Delta si Lancia Musa Poltrona Frau.

Audi va prezenta versiuni mai ecologice ale modelelor A3 si A4, precum si un automobil sport electric despre care nu a dat inca detalii.

Producatorul auto francez Citroen va dezvalui un model concept de mici dimensiuni, denumit Revolte, alaturi de noua generatie a C3 si de primul produs din linia DS, denumit DS3. Ultimele doua modele vor ajunge pe piata romaneasca in prima parte a anului viitor.

Renault va prezenta modelul Fluence, disponibil in Romania din noiembrie, alaturi de alte patru masini electrice. Trei dintre acestea vor ajunge pe piata in 2011, iar unul cel mai probabil in 2012, potrivit directorului operational al grupului Renault, Patrick Pelata.

Celalalt mare constructor francez, Peugeot, va dezvalui conceptul iOn, derivat din modelul electric Mitsubishi MiEV, un monovolum de clasa mare, denumit 5008 si doua modele hibride (RCZ Hybrid 4 si 3008 Hybrid4).

Opel va aduce la salon noua generatie a modelului Astra, care va fi lansat in Romania la inceputul anului viitor, precum si conceptul Ampera, derivat din Chevrolet Volt.

Ferrari va avea la stand cel mai nou model, 458 Italia, programat sa intre in productia de serie anul viitor, iar Lamborghini va dezvalui masina sport decapotabila Reventon Roadster si Gallardo LP 550-2 Balboni. Rolls-Royce va avea la stand cel mai nou, mai mic si mai ieftin model din gama, denumit Ghost.

Porsche va veni cu o editie limitata de 250 de masini 911 Sport Classic, cu noul Porsche 911 turbo si cu modelele de performanta GT3 RS si GT3 Cup.

Ford va dezvalui noua generatie a monovolumului C-Max, iar Hyundai va avea la stand modelul iX 35 (inlocuitorul SUV-ului Tucson), o varianta electrica a modelului i10, conceptul iX-Metro si varianta restilizata a SUV-ului Santa Fe.

Compania Herpa a creat o versiune moderna a Trabant, care are propulsie electrica, iar constuctorul Reva va prezenta doua modele electrice de mici dimensiuni.

Suedezii de la Saab vor lansa noua generatie a limuzinei 9-5, model pe care compania mizeaza pentru relansare. Celalalt producator suedez, Volvo, va prezenta variantele restilizate ale modelelor C70 si C30.

Constructorul sud-coreean Kia va avea la stand versiunile restilizate ale familiei de modele Cee'd, noua generatie a SUV-ului Sorento si o varianta hibrida a acestuia, modelul Venga, precum si o gama de modele mai economice si mai putin poluante, sub eticheta EcoDynamics.

Toyota va aduce la Frankfurt varianta restilizata a SUV-ului Land Cruiser, un model Prius hibrid ale carui baterii pot fi incarcate la orice priza si o varianta hibrida a modelului compact Auris.

Lexus, marca de lux a Toyota, va dezvalui conceptul compact LF-Ch, precum si variantele restilizate ale limuzinelor GS si LS.

Volkswagen va dezvalui variantele mai putin poluante (BlueMotion) ale modelelor Passat, Golf si Polo, o varianta restilizata a modelului Transporter si versiunea de caroserie cu trei usi a modelului Polo.

Marcile Skoda si Seat, detinute de Volkswagen, vor avea la stand varianta break a modelului Superb, respectiv Leon Cupra R, cel mai puternic model din istoria Seat (265 CP), precum si o varianta mai putin poluanta (eticheta Ecomotive) a modelului Altea.

Maserati va lansa decapotabilul GranCabrio, iar Mazda varianta restilizata a modelului RX8 si conceptul MX-5 Superlight.

Mai multi producatori de masini sport putin cunoscuti de publicul larg vor avea noutati la Frankfurt. Wiessman va dezvalui modelul MF 5 Roadster, McLaren va veni cu modelul sport MP4-12C, HTT va avea la stand masina sport Plethore LC 50, iar Artega va prezenta modelul GT.

La editia din 2007 a Salonului Auto de la Frankfurt au venit peste 900.000 de vizitatori, iar organizatorii asteapta in acest an cel putin 750.000 de persoane.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#auto, #dacia, #frankfurt , #stiri Dacia