Dacia nu va lansa noi modele anul viitor

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 09:26
2043 citiri
Dacia nu va lansa noi modele anul viitor

Dacia nu are in plan lansarea de noi modele anul viitor dupa ce in ultima perioada a prezentat mai multe noutati, precum noul Sandero, Lodgy sau Duster destinat pietei britanice, potrivit directorului de marca al Dacia, Rafael Treguer, citat de portalul britanic "What Car?".

Marca romaneasca, detinuta de grupul francez Renault, ar putea astfel sa lanseze un nou model cel mai devreme in 2015.

Pe piata auto persista speculatiile ca Dacia pregateste lansarea unei masini din clasa mica, pentru oras, bazata pe sasiul actualului Renault Twingo, care urmeaza sa fie inlocuit pana la sfarsitul anului urmator, scrie portalul britanic.

Treguer a negat ca proiectul are deja unda verde, dar a admis pentru "What Car?" ca o astfel masina ar fi interesanta pentru Dacia.

"Dacia are potentialul de a intra pe orice segment de piata, sa produca orice masina pentru care consideram ca exista potential de vanzari. Poate acest segment (al masinii de oras) ar putea fi interesant, dar este prea devreme pentru a afirma cu certitudine. Suntem atenti la piata, dar in prezent ne concentram pe consolidare", a spus Treguer.

Dacia trebuie sa creasca notorietatea brandului, a afirmat el.

"Am lansat o gama buna de masini noi, iar acum trebuie sa ne concentram pe dezvoltarea notorietatii brandului. Marea Britanie evolueaza bine, dar pe unele piete suntem la un sfert sau o treime in privinta notorietatii brandului. Vom continua sa lucram la masini, sa le imbunatatim si sa incorporam elemente cerute de clienti - acesta este modul in care operam - dar nu sunt planificate modele noi pentru 2014", a declarat Treguer.

Directorul de marca al Dacia a refuzat sa excluda lansarea unei masini de oras, dar a indicat ca nu este luata in calcul in prezent o masina mai mare decat Duster, precum un SUV cu sapte locuri, potrivit portalului britanic.

Revista britanica "Autocar" a scris marti, dupa un interviu cu Treguer, ca Dacia ar putea analiza dezvoltarea unui model din clasa mica si ca ar putea deschide o noua fabrica daca vanzarile continua sa creasca.

Dacia a prezentat marti la Salonul Auto de la Frankfurt noul Duster, cu un exterior mai modern si un interior schimbat, cu tapiterii noi si o noua plansa de bord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#modele noi dacia, #lansari Dacia, #Dacia Salon Auto Frankfurt , #stiri Dacia