Dacia, principalul instrument de crestere a vanzarilor mondiale pentru Renault

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 13:29
1521 citiri
Dacia, principalul instrument de crestere a vanzarilor mondiale pentru Renault

(EL MUNDO, Spania) Prima utilitara a Dacia soseste in aceste zile pe piata spaniola.

Modelul Logan Van, construit pe baza versiunii Break, este echipat cu un nou motor dCi de 70 cp., consuma 5,3 l/100km si emana 140 gr CO2/km. Are o capacitate de incarcare de 800 kg si costa 10.750 euro.

Alaturi de modelul Van, Dacia a mai lansat un pick-up (SUV). Acesta este destinat unor piete ca Romania, Bulgaria si Turcia. Nu se prevede vanzarea lui in Spania din cauza volumului mic pe care-l presupune acest segment de piata.

Produsele Dacia au devenit principalul instrument al Renault de a-si realiza obiectivele de crestere a numarului de vanzari pe piata mondiala.

'Pentru Continental, Romania este o locatie strategica in deservirea pietei auto din Europa de Est. Ne bucuram sa extindem colaborarea cu Dacia, de la modelul Logan, la noul model Dacia Sandero', a declarat Martin Zaloudek, market manager anvelope la Continental in Romania.

Pe partea de electronica automotive, Continental furnizeaza pentru modelul Dacia Sandero prin divizia de componente pentru sasiu si siguranta: servofrane si unitati electronice de control ale airbag-ului, produse la fabrica din Sibiu.

Divizia de sisteme de transmisie si actionare livreaza injectoare (pentru echiparile cu motor de 1.6L 16v pe benzina), unitati de control ale motorului (pentru echiparile cu motor de 1.6L 16v, 1.6L 8v, 1.0L 16v pe benzina), unitate de control a transmisiei pentru cutia de viteze automata (motorul de 1.6L 16v pe benzina), ETC - unitate de control electronica a supapei de reglaj (echiparile 1.6L 16V pe benzina), senzor de distributie si senzor de reglare a aerului (pentru motorizarile diesel 1.5Ci). Divizia interior produce unitatea de control a caroseriei (BCM - Body Control Unit) si aduce un plus de entertainment, furnizand, pentru modelele destinate pietei sud-americane, sistemul audio.

Divizia Contitech contribuie la echiparea noului model Dacia Sandero cu membrane pentru reglarea distributiei de combustibil si tubulatura pentru servodirectie, ultimele produse la fabrica Timisoara.

Fiecare al doilea autoturism Dacia Sandero paraseste banda de productie cu anvelope de prima dotare Continental - majoritatea cu ContinentalEcoContact 3, produse la Timisoara. Dacia a fost in anul 2005 primul partener de echipamente de prima dotare al fabricii de anvelope Continental din Timisoara. Aceasta unitate de productie colaboreaza si cu alti clienti pentru echipamente de prima dotare cum ar fi Fiat, Ford, GM, Honda, Hyundai, Nissan, Suzuki, Toyota sau VW.

Continental AG se afla in Romania inca din anul 1998 si volumul investitiilor a depasit de atunci 350 de milioane de euro. Concernul este reprezentat in Romania cu cinci din cele sase divizii ale concernului si este unul dintre cei mai atractivi angajatori din Romania, oferind peste 6.200 de locuri de munca in locatiile Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi.

Cu o cifra de afaceri estimata la peste 26,4 miliarde de euro in anul 2008, concernul Continental AG este unul dintre furnizorii de top ai industriei de automobile la nivel mondial. Prin produsele si solutiile oferite partenerilor sai figureaza anvelope, sisteme de franare, componente pentru mecanismele de rulare, infotainment, electronica pentru vehicule, anvelope si elastomeri tehnici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
#baza, #construit, #consuma, #dacia, #echipat, #logan, #motor, #nou, #van, #versiuni , #stiri Dacia