Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dacia protejeaza mediul

Dacia protejeaza mediul

Dacia lanseaza Declaratia de Mediu, document care defineste obiectivele de reducere a impactului activitatilor uzinei asupra mediului inconjurator. Declaratia este o schema care permite o viziune pe termen de 10 ani cu privire la evolutiile prevazute pentru situl industrial de la Mioveni.

Toate locatiile industriale in care Renault este actionar majoritar sunt certificate cu un standard care valideaza actiunile de progres ale unei platforme industriale in domeniul protectiei mediului. Dacia este certificata ISO 14001 din anul 2005.

Valoarea investitiilor Dacia in protectia mediului depaseste 17 milioane de euro in perioada 2000-2009. Astfel, Dacia a atins performante semnificative in ceea ce priveste reducerea consumurilor specifice pe vehicul: consumul de apa a scazut cu 97,22%, emisiile de dioxid de carbon s-au redus cu 87%, consumul de energie electrica s-a redus cu 86,57%, iar cantitatea de deseuri periculoase s-a diminuat cu  72,28%.

De asemenea, Dacia a lansat versiuni de motorizare mai putin poluante, precum Logan cu GPL, si a introdus semnatura „Dacia eco2”. Aceasta garanteaza faptul ca vehiculul este fabricat intr-o uzina certificata ISO 14001; emisiile sale de dioxid de carbon nu depasesc 140g/km; 95% din componentele sale sunt reciclabile si 5% din materialul plastic folosit pe vehicul este reciclat. in prezent, toate versiunile de motorizare diesel Dacia indeplinesc aceste criterii. 

Gabriela GarjoabaTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1328 ori
Citeste mai multe despredacia mediu obiective gpl