Dacia Sandero este in topul preferintelor germanilor

Joi, 28 Mai 2009, ora 11:26
2049 citiri
Dacia Sandero este in topul preferintelor germanilor

Doar in luna aprilie, Dacia a vandut in Germania 7.163 de unitati ale modelului Sandero. Cu aceste rezultate, constructorul roman a inregistrat o crestere de 10% fata de lunile ianuarie, februarie si martie, modelul Sandero ocupand locul 12 in topul celor mai bine vandute masini de pe piata germana.

Daca Dacia Sandero va continua ritmul de crestere din aprilie, are toate sansele sa depaseasca vanzarile modelelor Opel Astra, cu 9074 de unitati vandute in aprilie sau Skoda Fabia, care a vandut in aprilie 10.947 de unitati.

Topul celor mai bine vandute modele este condus de Volkswagen Golf, Volkswagen Golf Plus si Volkswagen Jetta. Livrarile acestor modele se calculeaza cumulat, iar suma a depasit 32.500 de unitati in aprilie, reiese din datele Asociatiei Constructorilor Auto germani.

Pe locul doi se afla modelul Opel Corsa, cu 14.486 unitati, urmeaza Volkswagen Polo, cu 13.839 de exemplare si Ford Fiesta, care a vandut 13.656 masini pe piata germana. Aceste trei modele sunt principalii concurenti ai Dacia Sandero.

In top 10 se mai afla si modele ca Skoda Fabia, Opel Astra sau Volkswagen Passat, iar cu acest loc 12, Dacia Sandero a depasit in vanzari modele ca Audi A3, Skoda Octavia si Seat Ibiza.

Logan Sedan merge mult mai slab decat Sandero, fiind preferat de putin peste 4.000 de clienti din Germania in luna aprilie. Chiar daca vanzarile sunt mai slabe decat ale Sandero, cele 4.000 de unitati inseamna dublu fata de aprilie 2008, deci un rezultat foarte bun pentru Dacia.

Piata germana a crescut cu 19,4% in aprilie, avansul fiind justificat de succesul programului de stimulare a innoiri parcului auto initiat de guvernul german, care acorda o prima de casare de 2.500 de euro.

Gabriela Garjoaba

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#dacia, # germania, # sandero, # volkswagen, # opel , #stiri Dacia