Dacia schimba sistemul de franare dar nu se va scumpi

Joi, 04 Februarie 2010, ora 09:03
1378 citiri
Dacia schimba sistemul de franare dar nu se va scumpi

Dacia va introduce la toate modelele sale un nou sistem de asistare la franare, pentru imbunatatirea protectiei pietonilor, prevazut de normele UE.

Costurile pentru introducerea noului sistem se ridica la doar cateva zeci de euro, iar acesta nu va fi un motiv pentru scumpirea autoturismelor, potrivit vicepresedintelui Dacia, Constantin Stroe, scrie Gandul.

"Din punct de vedere tehnic nu e o complicatie, iar ca si cost, este nesemnificativ. E vorba de cateva zeci de euro, suma care poate fi amortizata din alte economii de la alte subansamble, asa ca Dacia nu se va scumpi dupa echiparea cu acest sistem", a declarat Stroe.

Conform studiilor, prin echiparea autovehiculelor cu sisteme de asistare la franare, se pot evitat anual, in Europa, pana la 1.100 de accidente fatale in care sunt implicati pietoni.

Dacia ia in considerare si prevederile pe termen lung ale Uniunii Europene, pentru dotarea cu control electronic al stabilitatii din noiembrie 2014. Masinile mai vechi de 25 de ani, care nu vor putea fi dotate cu aceste sisteme, vor fi lasate sa circule fara el.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#dacia, #frana, #pret , #stiri Dacia