Dacia va intra in 2012 pe piata din Marea Britanie

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 16:27
1608 citiri
Dacia va intra in 2012 pe piata din Marea Britanie

Producatorul autohton de vehicule Automobile Dacia va continua sa se dezvolate in anii urmatori pe pietele unde deja este prezent, in tari din Europa si Africa de Nord, iar anul viitor va intra si pe piata din Marea Britanie, cu modelul Duster, au anubtat luni reprezentantii companiei, precizeaza NewsIn.

Totodata, in acest an, Dacia isi va extinde gama de accesorii auto pentru modelul Duster si isi va mari numarul concesiunilor dedicate marcii Dacia pe plan extern, de la 150 la 200 de dealeri, pana la sfarsitul anului.

"Europa si Africa de Nord sunt tintele prioritare de care vom tine cont in anii urmatori. In 2011 urmeaza sa dezvoltam gama Dacia, sa dezvoltam retelele de distributie peste tot pe unde suntem prezenti, dar si sa crestem vanzarile", a declarat luni directorul de dezvoltare al marcii Dacia, Rafael Treguer, in cadrul unei conferinte de presa.

La randul sau, directorul comercial pentru Automobile Dacia, Fabrice Cambolive, a declarat ca piata auto va creste in 2011 fata de anul trecut din doua motive, respectiv succesul asteptat al Programului Remat, dar si majorarea taxei de poluare, care este mai favorabila pentru achizitiile de vehicule noi.

Altfel, vanzarile de masini marca Dacia la nivel global au crescut in 2010 cu 12%, la 348.723 unitati, fata de 311.282 vehicule vandute in 2009.

Cel mai vandut model Dacia in 2010, la nivel global, a fost Sandero, cu 154.559 unitati vandute in intreaga lume, urmat de modelul Logan, cu 127.164 vehicule vandute si de Dacia Duster (lansat in primavara anului trecut), cu 67.000 unitati vandute.

Totodata, in Romania, Dacia a vandut anul trecut 36.730 unitati, inregistrand o cota de piata de 31,7%. Din acest total, cel mai vandut model Dacia in tara a fost Logan, cu 28.857 unitati, Duster, cu 4.826 vehicule vandute si apoi Sandero, cu 3.047 vehicule.

Pentru 2011, Dacia isi propune sa aiba o cota de piata in Romania mai mare de 30%.

"Numarul de unitati va depinde de piata, dar dorim ca un sofer din trei sa aiba un model Dacia", spun oficialii companiei.

Dacia are o retea de 99 de show-room-uri si 106 unitati service. In prezent, exista 1,3 milioane vehicule Dacia in circulatie in intreaga lume.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#dacia, #modele, #piata auto, #vanzari , #stiri Dacia