Dacia va lansa modelul Duster cel mai probabil in luna mai

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 16:23
1603 citiri
Dacia va lansa modelul Duster cel mai probabil in luna mai

Dacia va lansa modelul Duster cel mai probabil in luna aprilie pentru reprezentantii presei si in mai la nivel comercial, a declarat marti pentru Mediafax presedintele Consiliului de Administratie al producatorului, Jacques Chauvet.

El a adaugat ca mai multe detalii despre pretul de vanzare al automobilului vor fi oferite la salonul de la Geneva, precizeaza Mediafax.

"Duster va oferi o valoare foarte buna pentru pretul la care va fi comercializat", a spus Chauvet, precizand ca noul concept va oferi un raport calitate-pret la fel ca Loganul.

Chauvet nu a dorit sa ofere detalii privind numarul de unitati Duster care vor fi produse la Dacia in acest an, dar a mentionat ca exista o flexibilitate semnificativa a capacitatii de productie, care se va plia pe cerere.

Potrivit unor informatii anterioare, Dacia Duster va fi disponibil, in versiunile 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1.6 si 110 CP, precum si cu doua motoare diesel - capacitate cilindrica 1.5 si 85 CP, respectiv 1.5 capacitate cilindrica si 105 CP.

Dacia Duster beneficiaza, in versiunea de serie, de doua airbag-uri frontale si de centuri de siguranta in 3 puncte. In functie de versiune sunt disponibile doua airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din fata.

Modelul are o lungime de 4,31 metri si o latime de 1,82 metri.

Directorul comercial al Dacia, Fabrice Cambolive, a declarat saptamana trecuta ca producatorul are in plan dezvoltarea si fabricarea a doua modele noi de masini.

"Mentinem aceeasi filosofie. Urmarim ca pretul de productie, pornind de la concept, design, ingineri, sa fie tinut cat mai strans", a spus Chauvet, fara a oferi mai multe detalii.

In prezent, Dacia produce sase modele de masini, Logan Berlina, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero si Dacia Sandero Stepway.

Constructorul de automobile, membru al grupului francez Renault, a vandut anul trecut 311.282 de masini, in urcare cu 20,5% fata de 2008, insa vanzarile din Romania au coborat cu peste 50%, la 41.862 de autovehicule, compania reusind totusi sa-si majoreze usor cota pe piata locala.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#auto, #dacia, #duster, #model , #stiri Dacia