Dacia: vanzari mai mari cu 18,5% in S1

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 11:25
676 citiri
Dacia: vanzari mai mari cu 18,5% in S1

Volumul vanzarilor Dacia a crescut cu 18,5% in primul semestru, la 182.371 masini. Pe pietele europene, vanzarile Dacia au urcat cu 29,6%, in principal datorita performantelor de pe piata franceza.

Grupul reia in raport datele prezentate in prima parte a lunii iulie de Dacia, vizand in principal vanzarile marcii romanesti in prima jumatatea a anului.

Astfel, volumul vanzarilor Dacia a crescut cu 18,5% in perioada analizata, la 182.371 masini.

Pe pietele europene, vanzarile Dacia au urcat cu 29,6%, in principal datorita performantelor de pe piata franceza.

In Franta, compania a vandut 64.288 de unitati, fata de 25.964 autoturisme in primul semestru din 2009. Dacia este al saselea jucator pe piata auto franceza dupa vanzari, noteaza Renault.

Modelul Sandero a inregistrat o crestere de 40,4% a vanzarilor, generand acum 52,7% din volumul total al Dacia.

Duster a generat 9% din vanzarile marcii romanesti in Europa.

Vanzarile de vehicule comerciale usoare ale Dacia au crescut cu 72,1% in Europa, cota de piata a companiei pe acest segment crescand la 1%.

Constructorii auto europeni erau optimisti la sfarsitul primului trimestru, cand observau si anticipau ca cererea revine desi guvernele retrag treptat programele de innoire a parcului auto, de tip "rabla". Acum insa, companiile sunt pesimiste si se tem ca masurile de austeritate si cresterile de taxe din unele tari vor frana din nou piata.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#auto, #dacia, #masini, #vanzari , #stiri Dacia