Datoriile scad ratingul Renault

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 15:33
1667 citiri
Datoriile scad ratingul Renault

Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat ratingul pentru credite pe termen lung al producatorului auto Renault, de la "BBB" la "BBB-", cu perspectiva negativa, dupa ce datoriile grupului au crescut, iar profilul de creditare s-a inrautatit la sfarsitul anului trecut.

Retrogradarea reflecta o majorare substantiala a datoriei financiare a grupului si deteriorarea profilului de creditare la sfarsitul lui 2008.

Fitch a luat in considerare si posibilitatea ca profilul de creditare sa continue sa se inrautateasca si in acest an, fapt reflectat de perspectiva "negativa" asociata ratingului, potrivit unui comunicat al agentiei de evaluare financiara, preluat de NewsIn.

Flexibilitatea financiara asociata ratingului actual este scazuta si Fitch ar putea lua o noua decizie de retrogradare, daca generarea de lichiditati se inrautateste in 2009 dincolo de asteptarile analistilor agentiei de rating, iar Renault nu poate lua masurile adecvate, ca sa contrabalanseze aceasta deteriorare.

Datoria neta din operatiuni industriale a Renault a avansat la 7,9 miliarde euro in 2008, de la 2,1 miliarde euro in 2007 si, respectiv, la 3,5 miliarde euro la finalul primei jumatati a anului trecut, din cauza scaderii profitului operational la 212 milioane euro in 2008, de la 1,4 miliarde euro in 2007, a investitiei in compania ruseasca AvtoVAZ, a platii dividendului si a efectelor negative ale cursului valutar.

Producatorul francez de automobile este prezent pe piata romaneasca, unde a preluat in 1999 un pachet de 51% din actiunile producatorului roman de automobile Dacia, pentru 50 milioane de dolari.

Fitch a retrogradat, de asemenea, de la "BBB+" la "BBB-', ratingul pentru credite pe termen lung al Peugeot (PSA), ca si calificativul pentru credite pe termen scurt, de la 'F2' la 'F3', dupa deteriorarea profilului de creditare al companiei mai ales in a doua jumatate a anului trecut si in contextul asteptarilor ca acest indicator sa continue sa se inrautateasca si in 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#fitch, #peugeot, #rating, #renault , #stiri Dacia