De la inceputul acestui an Dacia a vandut 8.682 de masini

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 12:23
1449 citiri
De la inceputul acestui an Dacia a vandut 8.682 de masini

Vanzarile de automobile si vehicule comerciale marca Dacia au scazut cu 59,5% pe piata locala, in primul trimestru al acestui an, la 8.682 unitati, potrivit datelor furnizate de catre producatorul auto din Mioveni.

In intervalul ianuarie-martie al anului trecut vanzarile Dacia cumulau 21.475 unitati.

In luna martie, vanzarile Dacia au totalizat 4.073 unitati, in scadere cu 44% fata de martie 2008, insa in crestere fata de luna anterioara.

Datele aferente lunii a treia a anului arata ca livrarile constructorului pe piata locala au crescut cu 50% comparativ cu februarie, cand producatorul din Mioveni a livrat 2.701 unitati.

Romania a devenit, in februarie, a treia piata de desfacere pentru Dacia, fiind detronata de Germania, in conditiile in care primul loc este ocupat, din luna decembrie a anului trecut, de Franta.

Conducerea Dacia a anuntat ca datorita cresterii comenzilor nu exista posibilitatea unor disponibilizari de personal, pana in luna august, iar contractele cu durata determinata ale unui numar de 170 de angajati au fost transformate in contracte permanente. De asemenea, oficialii companiei au anuntat ca nu iau in calcul oprirea temporara a activitatii pana in august.

Dacia estimeaza ca 75% din productia uzinei din Mioveni va merge la export in acest an, fata de circa 65% in 2008.

Directorul general al Dacia, Francois Fourmont, a declarat ca Germania, Franta si Italia sunt cele mai importante piete pentru constructor, vanzarea de masini noi fiind stimulata de programe guvernamentale de innoire a parcului auto.

In Romania, in prima parte a programului "Rabla", inceput in martie, Dacia a primit 1.731 de locuri, insa cererile de la clienti ajung la 5.500 de unitati.

Potrivit Mediafax, Vanzarile Dacia au scazut cu 16,7% anul trecut pe piata romaneasca, de la 101.799 unitati in 2007 la 84.709 autovehicule.

La nivel mondial, livrarile Automobile Dacia au crescut cu 8,33% anul trecut, la 239.964 unitati.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#dacia, # germania, # franta, # vanzari, # unitati, # piata, # marca , #stiri Dacia