Desi estimeaza o scadere a vanzarilor in Romania, Renault investeste in continuare

Joi, 02 Noiembrie 2006, ora 07:48
1050 citiri

Renault estimeaza o scadere a vanzarilor de autovehicule pe piata romaneasca in acest an comparativ cu anul 2005, potrivit directorului comercial pentru Romania, pentru marcile Dacia, Renault si Nissan, Jacques Daniel.Oficialul Renault a afirmat, miercuri, la o intalnire cu presa, ca nu mai este timp pana la finele anului pentru a schimba trendul inregistrat dupa noua luni, cand volumul vanzarilor s-a diminuat fata de perioada similara a anului trecut.

In opinia sa, cauzele principale ale acestei evolutii au fost succesul deosebit inregistrat anul trecut de Renault in programul cu prima de casare, care nu a mai fost reeditat in 2006, in conditiile unei reactii prompte a competitorilor, dar si faptul ca gama de modele Renault a ajuns la o anumita varsta, iar in acest an nu au fost lansate noi modele, cu exceptia lui Renault Clio III.

In 2007 insa vor fi lansate noi modele - la inceputul anului va fi introdusa pe piata varianta furgon a modelului Logan, Nissan va lansa modelul crossover Qashqai, conceput si produs in Anglia, avand un stil sportiv si robust, iar Renault va lansa spre sfarsitul anului noua Laguna.

Anul trecut, Renault Nissan Romania a vandut peste 25.000 de autovehicule din cele doua marci, respectiv peste 23.000 de masini Renault si peste 2.000 de automobile Nissan, iar pentru 2006 obiectivul de vanzari anuntat este de 20.500 de autovehicule Renault, in timp ce pentru Nissan tinta de vanzari este de 2.500 de autovehicule.

Dupa primele noua luni au fost livrate pe piata autohtona 16.324 de vehicule Renault si 2.044 de automobile Nissan.

Jacques Daniel a mai afirmat ca este dificil de apreciat cum va evolua piata auto romaneasca dupa aderare, dar in mod sigur competitivitatea va creste.

Renault investeste in Romania inca 450 de milioane de euro

Compania Renault va aduce in Romania tot procesul de fabricatie al automobilelor, activitatea urmand sa se desfasoare intr-un centru din localitatea damboviteana Titu, investitia estimata fiind de 450 de milioane de euro, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, in Romania va fi realizata inclusiv partea de design si de cercetare, iar la centrul de cercetare si inovare de la Titu vor fi angajati aproximativ trei mii de ingineri si tehnicieni.

Oana Marinescu a anuntat ca Executivul a decis infiintarea unui grup de lucru care va colabora cu Renault, astfel incat proiectul companiei sa beneficieze de sprijinul autoritatilor centrale si locale. Grupul va fi condus de consilierul premierului Tariceanu pe probleme economice, Alexandru Ene si va fi alcatuit din reprezentanti ai ministerelor si ai autoritatilor locale.

"Scopul grupului de lucru e ca reprezentantii companiei sa fie sprijiniti sa parcurga toate etapele cat mai rapid cu putinta, astfel incat calendarul investitiilor sa fie respectat in totalitate" a afirmat Oana Marinescu. Ea a precizat ca Executivul "este dispus" inclusiv sa acorde ajutoare de stat in scopul realizarii investitiei, dar numai in conformitate cu normele europene referitioare la ajutorul de stat. Investitia va fi realizata in trei faze, cu finalitate in 2015.

Bloombiz, Rompres, NewsIn

Adevarul: Logan Furgon, derivat din break

Se pare ca, dupa aparitia versiunii break (MCV, foto), urmatoarea noutate din gama Dacia Logan va fi lansata mai repede decat ar fi de asteptat. Este vorba de versiunea van, de transport marfa, care este derivata din break. Acest lucru explica si rapiditatea cu care Logan Van va fi lansat pe piata, pentru ca transformarile nu sunt de structura si vizeaza doar adaptarea masinii la noua destinatie inlocuirea geamurilor laterale cu tabla si eliminarea locurilor din spate. Pentru limitarea costurilor, nu s-a intervenit asupra usilor laterale spate, care au ramas cu deschidere clasica (si nu sunt culisante, cum se intampla la majoritatea vehiculelor comerciale). (articolul integral)

Cotidianul: Skoda, la 200 de masini de Renault

Vinzarile de autoturisme marca Skoda pe piata romaneasca ar putea depasi, pentru prima data in istoria auto autohtona, numarul de unitati purtind sigla Renault. Directorul comercial al Renault, Jacques Daniel, a admis ieri ca Skoda ar putea sa vinda mai multe unitati decit compania franceza pina la sfirsitul acestui an pe piata din Romania. (articolul integral)