Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doar 10.948 de masini vandute prin programul Rabla

Doar 10.948 de masini vandute prin programul Rabla

Desi mai sunt doua saptamani pana la incheierea primei etape a programului "Rabla", romanii au achizitionat numai 10.948 de autovehicule din cele 20.000 oferite. Dacia a ramas marca preferata, potrivit datelor furnizate de Ministerul Mediului.

Astfel, au fost semnate note de acceptare pentru 5.193 de autoturisme Dacia, pe locul al doilea situandu-se Renault-Nissan, cu 1.040 de unitati, iar pe locul al treilea -  Skoda, cu 857 vandute in cadrul programului. Romanii s-au mai aratat interesati in mod deosebit de marcile Ford (609 unitati), Opel (608) si Hyundai (606).

Potrivit NewsIn, cele mai putine masini vandute pana pe 15 mai au fost Lada (1 autoturism), Honda (2) si Mazda (6). Audi nu a vandut nicio unitate in cadrul programului Rabla.

Programul Rabla se va derula in trei etape in acest an - pana pe 29 mai, de la 1 iunie la 31 august si de la 1 septembrie pana pe 11 decembrie -, pentru fiecare etapa fiind alocate cate 76 milioane lei (respectiv pentru cate 20.000 de masini). Bugetul total pentru acest an este de 228 milioane lei.

Ministerul Mediului, Nicolae Nemirschi, declara pe 8 mai ca prima de casare va ramane 3.800 lei in acest an, chiar daca nu vor fi vandute in totalitate cele 60.000 de autoturisme programate, iar in prezent ministerele Mediului si al Finantelor cauta noi variante pentru acest program.

Nemirschi a adaugat ca exista posibilitatea ca firmele sa fie incluse in acest program si sa poata renunta la masinile mai vechi de zece ani, insa trebuie gasita o varianta care sa nu fie considerata ajutor de stat.

Liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a declarat ca va propune Ministerului Finantelor dublarea primei de casare fata de nivelul actual, de 3.800 lei, pentru a relansa industria auto din Romania, chiar daca aceasta masura va injumatati numarul celor ce beneficiaza de programul Rabla, argumentand ca suma alocata in acest moment este neatractiva. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1140 ori
Citeste mai multe despredacia etapa marca masini rabla